Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Dragne Silviu
   30 iunie 2022
   1 urează frunze verzi

   Paulownia – frunze patate

   Am 3 arbori plantatirecent cu o inaltime de aprx. 1 m.Recent am observat ca au frunzele mancate(am dedus ca sunt asa de la musculitele de pe ele) asa ca am dat cu spray de muste pe frunze.Acum au inceput sa apara pe frunze pete maronii care se usuca.Ce e de facut?

   #133164

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   30 iunie 2022

   Buna ziua. Daca petele au aparut dupa efectuarea tratamentului cu insecticidul mentionat, este posibil ca acestea sa fi fost cauzate de aplicarea produsului respectiv sau de aplicarea acestuia in conditii de mediu necorespunzatoare (temperaturi ridicate, radiatii solare puternice).
   In acest caz, este recomandat sa indepartati frunzele puternic afectate, iar pentru a stimula refacerea frunzisului si a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, este indicat sa aplicati un fertilizant precum Terra-Sorb Foliar, 100 ml , 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 2 tratamente, prin pulverizare foliara, la interval de 10-14 zile. Este recomandat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, planta se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate.
   Intrucat au fost plantati recent, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi administrat prin udare, in doza de 50 ml/10 litri de apa, conform recomandarilor de pe eticheta.
   Referitor la insectele din fotografii, par a fi afide (forma inaripata), insa acestea nu produc orificii in frunze. Orificiile/rosaturile sunt caracteristice atacului de omizi/larve, diversi gandacei etc. Astfel, daca le observati prezenta, puteti aplica si un tratament cu un insecticid cu spectru larg de actiune, precum Faster 10 CE, 2 ml, in doza de 2 ml/6 L apa, prin pulverizare foliara. Tratamentul cu insecticid poate fi efectuat dupa incheierea tratamentelor cu Terra-Sorb.
   In plus, pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestor arbori, puteti consulta articolul nostru: Paulownia, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #133182
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

paulownia-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Paulownia

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare