Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Dan Dumitrache
      18 ianuarie 2021
      7 urează frunze verzi

      passiflora cu frunze uscate

      Bună ziua !
      Planta mea se usucă văzând cu ochii. Apar pete uscate pe frunze și noile vlastare nu ajung să se dezvolte deoarece se usucă.
      La fel se usucă și bobocii, uneori după ce cresc destul de mult.
      Planta se află în casă , are lumină și un suport pe care se întinde.
      Vă rog să-mi dați un sfat, ce trebuie să fac. Vă atașez căteva fotografii cu planta.
      Vă mulțumesc !

      # 68244

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 ianuarie 2021

      Buna ziua, ati atasat doar o singura fotografie. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii, cat mai clare si sa ne precizati mai multe detalii despre aceasta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate)? La ce interval de timp realizati udarea? Ghiveciul prezinta orificii de scurgere a apei? Cand au aparut simptomele mai exact? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant de curand? Se observa prezenta vreunui daunator?

      # 68246
      0 urează frunze verzi
      • Dan Dumitrache
        20 ianuarie 2021

        Buna ziua ! Am revenit cu detalii referitoare la ceea ce m-ați întrebat dvs.
        Planta se află într-un hol cu destul de multă lumină, însă soarele nu cade direct pe plantă. Temperatura este în jur de 21-22 grade C. Ghiveciul nu are orificii de scurgere a apei. Am udat planta atunci când pământul de la suprafață nu mai era umed dar fără ca în profunzime să fie uscat..
        Acele porțiuni uscate de pe frunze ,ca niște pete, au apărut astă vară după ce în primăvară a înflorit și părea să-i meargă bine..
        Îngrășământ i-am pus acum o lună, NPK 4,6,8 și au apărut mai mulți boboci care se usucă și cad..
        Nu se văd dăunători. cu toate acestea , în Toamnă, am stropit-o cu un tratament cu acțiune triplă, fungicid, acaricid, insecticid și de atunci arată mai rău..
        Nu am pulverizat frunzele cu apă niciodată.Vreau să-i schimb pământul la primăvară , sper să mai reziste până atunci.
        Ce pământ îmi recomandați ?
        Vă mulțumesc !

        # 68247
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 ianuarie 2021

      Multumim pentru detaliile furnizate. Trebuie sa stiti ca udarea este un factor deosebit de important, intrucat drenajul necorespunzator al substratului, umiditatea persistenta la nivelul radacinilor, lipsa orificiilor de drenaj ale ghiveciului, pot determina ingalbenirea si caderea frunzelor. De asemenea, trebuie avuta in vedere si o umiditate atmosferica mai ridicata (umiditatea atmosferica scazuta determina uscarea/ofilirea frunzelor), prin intermediul pulverizarilor cu apa necalcaroasa, in functie de temperaturile din incinta. In acest moment, avand in vedere starea acesteia, este indicat sa o transplatati cu grija (intrucat aceasta operatiune reprezinta un stres suplimentar), intr-un ghiveci care prezinta orificii de scurgere a apei, utilizand un substrat precum: Substrat pentru plante de camera, 10 litri. Dupa transplantare, este indicata aplicarea unui stimulator de inradacinare, precum Razormin, 250 ml, care va ajuta planta sa depaseasca perioada de stres si va stimula formarea de radacini noi. Se recomanda sa fie aplicat prin udare, in doza 3 ml/ 1 l apa. Se pot efectua 2-3 tratamente, la un interval de 10-14 zile. Mai multe informatii sunt prezentate si in articolul urmator: Transplantarea plantelor decorative de interior. Cel mai probabil simptomele respective, ce s-au accentuat, au aparut si in urma aplicarii produsului respectiv, daca ati precizat ca de atunci starea acesteia a inceput sa se inrautateasca. De aceea, pe langa asigurarea conditiilor de mediu propice, administrarea unui ingrasamant/tratament se va face respectand intocmai recomandarile de pe eticheta, utilizand produse special formulate pentru cerintele acesteia. In ceea ce priveste inflorirea, pe langa respectarea cerintelor specifice pentru o buna crestere si dezvoltare (prezentate si in articolul urmator: Passiflora, informatii si sfaturi de ingrijire) trebuie acordata o atentie deosebita si fertilizarii. Astfel ca, pe parcursul perioadei de vegetatie (primavara-toamna), se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml Acesta se administreaza impreuna cu apa de udare, respectand o dilutie de 10 ml la 1 litru de apa.

      # 68252
      0 urează frunze verzi
      • Dan Dumitrache
        21 ianuarie 2021

        Vă mulțumesc tare mult pentru recomandările primite !
        Le voi urma întocmai și voi comanda produsele respective.

        # 68253
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Passiflora

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi