Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Sarao Francesca
   28 mai 2023
   1 urează frunze verzi

   Pachira – tulpina putrezita

   Buna ziua!
   Am Pachira de jumătate de an , suntem noi in lumea plantelor și nu știm ce ar trebui sa facem pt a rezolva problema și a nu strica mai tare.
   Am observat recent ca unul din cele 6 trunchiuri împletite, de la jumătate in sus este moale iar dacă apeși pe el ,iese un lichid cu un miros ca de fruct stricat si nu mai are frunze.
   O ud 1 data pe săptămâna cu cc 200-300 ml de apa de izvor, nu de la chiuveta, am pus de 2 ori ingrasamant (luna trecută și aceasta),sta intr-o zona ferita de lumina directa a soarelui(într-un living open space), pământul nu este ud ,am verificat prin găurile de drenaj ale vasului, înflorește foarte mult si are o coroana bogata, ii sterg mereu frunzele de praf ,in casa nu avem umiditate mare. Ar trebui îndepărtat trunchiului acela stricat sau își va reveni cu timpul?
   As dori sa ii schimb și ghiveciul și nu știu cum se procedează fără a agresa planta (se scoate din pământ ,se scutura,se aseaza direct in ghiveciul nou?) repet este prima mea flore deci va rog sa mi scuzați lipsa de informații.
   Mulțumesc !

   # 168477

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   30 mai 2023

   Buna ziua. Simptomele mentionate (tulpina moale la atingere care degaja un miros neplacut + cadere frunze) pot fi provocate de unul sau mai mult factori de mediu/ingrijire: umiditate ridicata si persistenta in substrat/usare incorecta, lumina insuficienta, substrat care nu permite un drenaj bun etc.
   In cazul de fata, se recomanda indepartarea tulpinii afectate (Foarfeca Lady Pruner) si transplantarea plantei, folosind un substrat proaspat: Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri. Daca planta prezinta radacini afectate/putrezite, acestea se vor indeparta, cu grija. Planta nu are cerinte specifice referitoare la transplantare, aceasta operatiune se poate face ca in cazul celorlalte plante de interior (Transplantarea plantelor decorative de interior).
   Imediat dupa transplantare, pentru a stimula inradacinarea si pentru a creste rezistenta plantei la diversi factori de stres, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural, bogat in microorganisme benefice, precum: AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta. Se pot efectua 3-4 tratamente, la interval de 2 saptamani.
   Totodata, este bine de stiut ca udarea acestei specii trebuie realizata moderat, atunci cand stratul superficial al substratului este usor uscat, cu cantitati suficiente de apa, astfel este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 minute, pentru a permite saturarea completa a substratului. Mai multe informatii despre ingrijire se regasesc in urmatorul articol: Pachira, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 168798
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
chiparos-sfaturi-ingrijire
Chiparos
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Gazon - peluze
hortensia-sfaturi-ingrijire
Hortensia
Orhidee
Philodendron
Cactusi
scapa-de-gandaci-de-bucatarie
Gandaci de bucatarie
Mar
afide-sfaturi-combatere
Afide
nectarin-cultivare-ingrijire
Nectarin
Bonsai
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
gandaci-solutii-combatere
Gandaci
Citrice
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
artar-sfaturi-ingrijire
Artar

Discuție nouă despre

Despre Pachira
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 73 discuții despre Pachira

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi