Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Sarbu Cristina
      8 iunie 2023
      3 urează frunze verzi

      Mirt – tratamente impotriva paduchilor lanosi

      Buna ziua. Am un copacel de mirt care de curand prezinta urme de paduchi lanosi. Pe crengute si pe spatele frunzelor se prezinta niste filamente ca de panza alba si exista secretii lipicioase pe frunze. In una din poze se poate vedea clar insecta alba. Din pacate tinde sa atace si un maslin din apropiere. Imi puteti va rog confirma ipoteza sau da mai multe informatii despre ce specie poate fii incat sa pot efectua un tratament specific ?
      Precizez ca planta nu a fost tratata cu nimic in precedenta. Va multumesc si astept cat de curand un raspuns incat sa incep tratamentul

      # 170343

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iunie 2023

      Buna ziua. Intr-adevar, planta se confrunta cu un atac de paduchi lanosi. Impotriva acestor daunatori se recomanda efectuarea unui prim tratament cu insecticidul Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa, iar la 7 zile, puteti efectua al doilea tratament cu insecticidul Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7.5 ml/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Tratamentele se aplica prin pulverizare uniforma pe intreaga planta.
      La 10-12 zile de la incheierea tratamentelor, pentru a sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor, se recomanda utilizarea unui produs precum: Contra X, 500 ml, conform recomandarilor din descrierea produsului.
      Totodata, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant cu efect de revitalizare si de sprijinire a plantelor in conditii de stres, precum: Vital NT, 250 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 170532
      0 urează frunze verzi
    • Christina
      25 ianuarie 2024

      Buna ziua,

      Am un copacel de Myrtus care are niste gangani maroni inchis si rosiatice pe crengute nu stiu cum sa il salvez sa nu moara 🙁
      Nu cred ca e are paduchi lanosi

      Astept raspunsul dumneavoastra,

      Multumesc,

      # 203854
      1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

paduchi-sfaturi-combatere
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Paduchi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi