Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Lipovan carmen diana
   22 decembrie 2022
   3 urează frunze verzi

   Palmier – paduchi testosi pe frunze

   Buna ziua, dacs va rog sa ma ajutati putin , am un palmier care de curand i a aparut atat pe frunze cat si pe tulpini ceva alb, v am atasat o poza ca sa se inteleaga mai bine nu imi pot da seama ce anume e si cu as putea ajuta palmierul sa nu se uste. Va multumesc!

   Attachments:
   # 148479

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 decembrie 2022

   Buna ziua. Din imaginile atasate, palmierul pare sa prezinte un atac de paduchi testosi. In acest caz, este indicat sa efectuati un tratament cu insecticid precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa, iar la 7 zile de la tratament, este indicat sa alternati cu un insecticid precum Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed. De asemenea, la 10-14 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. In plus, in aceasta perioada, pentru a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare. De asemenea, din primavara, pentru a asigura o nutritie adecvata, este indicata administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru speciile de palmieri, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, aplicat prin udare radiculara conform indicatiilor de pe eticheta produsului. Ingrasamantul stimuleaza metabolismul plantelor si promoveaza rezistenta acestora la factorii de stres. Pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolul nostru: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 148483
   2 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

paduchi-sfaturi-combatere
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Paduchi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi