• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Valentin
   30 aprilie 2020

   mesteceni afectati

   Buna ziua, am 4 mesteceni cu o inaltime de aproximativ 4 m, plantati anul trecut. De aprox 1 saptamana, am observat ca au inceput sa se “ strambe”, “ aplece” de la varf/jumatate..ca si cum nu si ar mai putea sustine frunzele..par a suferi de ceva anume si nu stiu(nu ma pricep) care ar fi motivul. Vreau sa mentionez ca pomii se regases pe o suprafata unde am si gazon, suprafata care este prevazuta cu sistem de irigare. M am gandit ca poate fi asta cauza..ca ar putea suferi de la prea multa apa?! Mai vreau sa va spun ca, la moment dat, nefiind foarte atent, cand am tins gazonul, i am atins putin la radacina, un alt aspect din cauza caruia m am gandit ca ar putea suferi. Va rog din suflet sa mi dati un sfat in condtiile in care puteti in vederea depistarii problemei. Multumeac mult

   Stoica Valentin

   #79749 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   3 mai 2020

   Buna ziua, mesteacanul, asa cum precizeaza si denumirea speciei (Betula pendula), formeaza natural o coroana cu aspect pendular, datorita ramurilor ce cresc subtiri si arcuite. In cazul in care radacina a fost afectata, puteti aplica un stimulator, pentru a favoriza dezvoltarea acesteia, (https://www.botanistii.ro/atlantica-razormin-250-ml.html). In plus, trebuie sa stiti ca mesteacanul este sensibil la umiditatea ridicata din sol, de aceea, se recomanda udarea la intervale mai lungi de timp.

   • Anonim
    5 mai 2020

    Multumesc frumos! Intradevar, aveti dreptate legat de aspectul pendular. La o verificare mai amanuntita, am descoperit ca, defapt toata arcuirea asta a pomilor, se datora faptului ca, crengile sunt foarte incarcate cu muguri, greutatea acestora fiind foarte greu de suportat de catre pomi(crengi), care sunt destul de firavi(e). In aceste conditii, i am ancorat cu ajutorul unor sfori, in acest fel am incercat pe cat posibil sa fixez stabilitatea pomilor! Multumesc mult pentru sfaturi!

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.