Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Luminita
      2 august 2023
      3 urează frunze verzi

      Liliac, frunze uscate, ingalbenite

      Buna ziua, pentru liliacul din poze cu ce pot sa o ajut pentru frunze uscate si petele albicioase/daunatori albi.

      # 179958
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 august 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi relevante, va rugam sa ne oferiti cateva informatii suplimentare in ceea ce priveste momentul plantarii liliacului, conditiile de mediu din zona in care va aflati (temperaturi, precipitatii, umiditate atmosferica, vant) si caracteristicile principale ale solului. In plus, va rugam sa mentionati cat de des, cum si cu ce cantitati de apa efectuati udarea, daca au fost modificari in apropierea plantei (substante scurse, sapaturi, santier, erbicidare), daca ati aplicat ingrasaminte sau daca ati efectuat tratamente fitosanitare, daca ati stropit planta cu diverse substante, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa atasati fotografii clare, cu focalizare pe frunzele depreciate si sa mentionati daca depunerea albicioasa poate fi indepartata cu usurinta cu o laveta umezita.

      # 179985
      0 urează frunze verzi
    • Luminita
      3 august 2023

      Buna ziua,
      Revin cu date, am incurcat pozele, la prima este liliac si la cealalta poza este magnolie.
      Ambele sunt plantate in primavara, sunt udate noaptea in principL, 20 de minute, solul este argila.
      In Otipeni, este locatia, nu este in oras in Bucuresti.

      # 180114
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        4 august 2023

        Buna ziua. In cazul in care nu ati identificat prezenta unor daunatori sau alte simptome, cel mai probabil deprecierea poate fi corelata cu un cumul de factori, dintre care se aminteste stresul suferit la plantare, umiditatea ridicata si/sau constanta a solului, proprietatile neadecvate ale solului, lipsa fertilizarii optime, temperaturile ridicate din ultima perioada de timp si altele, in functie de caz. Recomandarile detaliate in acest caz sunt descrise intr-un subiect similar din Comunitatea Botanistii: https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/liliac-frunze-arse-rasucite-cu-pete-brun-inchis/. In momentul actual puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu efect de revitalizare, precum AMN Nordalge, 500 ml sau Vital NT, 250 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta. Ulterior, in luna septembrie se poate administra ingrasamantul Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg (acesta sporeste rezistenta la seceta si inghet, imbunatatind totodata echilibrul hidric al arborilor).
        In plus, pana la finalul acestui sezon de vegetatie, puteti avea in vedere aplicarea regulata a unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a magnoliei: AMN Optifer, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului.
        In plus, se recomanda pastrarea unei portiuni de teren permanent afanat in jurul liliacului. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata.

        # 180177
        0 urează frunze verzi
  • Spațiul pentru comentarii este închis iar cuvintele pot decide să-și ia o pauză, uneori.

    Acesta este momentul potrivit pentru a ne relaxa și a ne bucura de informațiile pe care le-am găsit deja.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

liliac-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Liliac

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi