Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Andrei
   6 iunie 2023
   3 urează frunze verzi

   Laurocires: mod aplicare Cropmax si Zeama Bordeleza

   Buna ziua!
   Se poate combina cropmax si zeama bordeleza pentru tratarea laurilor si thuja leylandi? Eventual se poate pune si un insecticid?

   #169901

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 iunie 2023

   Buna ziua, conform recomandarilor producatorului, ingrasamantul Cropmax, nu trebuie amestecat cu produse ce contin uleiuri minerale, cupru (cum este si cazul Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g, fiind un fungicid pe baza de cupru) si sulf, deoarece poate induce fenomenul de fitotoxicitate.
   Ca si regula generala, atunci cand doriti sa aplicati mai multe produse in amestec, este indicat sa cititi cu atentie eticheta acestora (de regula sunt mentionate pe ambalaj substantele incompatibile in amestec, respectiv numele substantei active sau pH-ul acesteia). Pentru a stabili compatibilitatea, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (de exemplu, fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide) sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa.
   Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec.
   Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii.

   #170201
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Laurocires

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi