Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Julieta
      30 decembrie 2023
      2 urează frunze verzi

      Kalanchoe, puf alb pe frunze

      Bună ziua. Aceasta este una din cele 3 Kalanchoe ce le dețin. Doar asta e bolnavă, și nu este așezată lângă nici o altă plantă. Am avut niște probleme începând din vară, cu niște musculițe negre, ca așa zis ” bețive „, care mi-au acaparat toate plantele, atât din casă cât și cele din exterior. Menționez că locuiesc în Anglia, unde umiditatea ne cam dă bătăi de cap, însă în casă, mediul este controlat. De musculițe aproape am scăpat, nu mai sunt o amenințare. Revin la planta mea bolnavă….Udarea o fac la aprox. 2 săptămâni, prin scufundarea într-un castron cu apă de ploaie (m-am gândit că e mai sănătoasă decât ce curge la robinet). Această Kalanchoe este în perioada între înfloriri, de aceea nu o țin în lumină directă. Culmea este că această plantă a dezvoltat o tulpină groasă, puternică, înaltă, deși toate cele 3 Kalanchoe au fost pe același pervaz, pe tot parcursul anului, către răsărit. Chiar m-am mirat ce le-a priit noua poziție, find înflorite încă de la începutul anului până prin octombrie! Primele semne ale bolii au început prin noiembrie, când începuse să-i cadă frunzele la cea mai fină atingere. Acum am observat pe frunze cât și pe două tulpini, către vârf, aceste „depuneri”, ce seamănă cu mucegaiul alb. În poza cu tulpina maronie, este scorțișoară presărată, care i-am aplicat-o azi, înainte să găsesc Botaniștii. Știu că scorțișoara acționează ca un medicament la plante, și sper că nu-i va face mai rău plantei. Temperatura în casă este între 20-24 grade. Mulțumesc anticipat pentru sfaturile acordate.

      # 201178

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      3 ianuarie 2024

      Buna ziua! Din pozele atasate, planta pare a fi afectata de fainare. In acest caz, se recomanda eliminarea tuturor portiunilor afectate si de asemenea, se poate face un tratament cu un funcigid precum Topas 100 EC, 3 ml (in doza 3 ml/ 6 l apa), insotit de un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai fin si uniform pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor. De asemenea, este recomandat sa verificati existenta unor daunatori (depuneri, orificii, panze fine) si sa reveniti cu fotografii daca este cazul.
      In plus, puteti avea in vedere si administrarea din primavara a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor suculente, precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.
      Mai multe informatii despre ingrijirea plantei sunt se regasesc in articolul nostru: Kalanchoe, informatii si sfaturi de ingrijire.

      Daca doriti sa intrati in posesia produselor, chiar daca sunteti in Anglia, exista posibilitatea de a plasa comanda pe site-ul nostru international: https://on.armuro.com/eu/, unde se regasesc produsele: https://on.armuro.com/eu/syngenta-fungicide-topas-100-ec-3-ml.html, https://on.armuro.com/eu/evonik-industries-adjuvant-break-thru-s-240-2-ml.html, https://on.armuro.com/eu/volpi-sprayer-tech-1.html, https://on.armuro.com/eu/hauert-fertilizer-kakteendunger-bonsai-cacti-250-ml.html.

      Mai multe informatii despre livrare si modalitatile de plata sunt prezentate si in articolul urmator: https://on.armuro.com/eu/how-to-buy-delivery-service.html

      # 201265
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Kalanchoe

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi