Kalanchoe, ingrijire si cultivare

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

Kalanchoe

Kalanchoe blossfeldiana

Raspandire

Kalanchoe blossfeldiana este o planta cu frunze groase din familia Crassulaceae originara din Madagascar, Africa, Asia si zonele tropicale ale Americii.

Are frunzele carnoase de culoare verde-inchis, cu un luciu metalic si usor dintate pe margine. Florile sunt rosii, grena sau oranj, grupate in ciorchini, asezate pe tije subtiri, elegante. Florile pot fi pastrate si in vaza.

Kalanchoe

Kalanchoe

Kalanchoe

Amplasare

Este foarte decorativa si daca este asezata singular, precum si alaturi de alte plante, constituind o pata de culoare invioratoare.
Vara poate fi tinuta pe terasa ori gradina.

Ingrijire

In perioada de inflorire se va uda abundent si se vor administra ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani. Este o planta anuala, dar ingrijita adecvat poate fi tinuta si doi ani.

Are nevoie de foarte multa lumina. Se simte bine la temperatura camerei, iar in timpul iernii temperatura nu trebuie sa scada sub 13º C. Nu are nevoie de completarea umiditatii.

Kalanchoe

Boli si daunatori

Poate fi atacata de paduchii de frunze si de paianjeni. Daca este tinuta in incaperi reci isi poate pierde frunzele.

4 comentarii la “Kalanchoe, ingrijire si cultivare

  1. Buna ziua,

    am o kalanchoe intr-un ghiveci de 10.5cm, am respectat cerintele de ingrijire, insa cred ca are nevoie de putina ingrijire, feritilizare.
    Va rog frumos puteti sa-mi spuneti ce produs sa achizitionez?
    Va multumesc anticipat!

    • In primul rand, ce simptome sunt prezente? Care sunt conditiile oferite?

  2. Bună ziua! Am niște Kalanchoe care au pe unele frunze niște zone ce par gaurite, deși a mai rămas o peliculă fină în zona respectivă. Ce le mănâncă așa?

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor