Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Adela
   12 decembrie 2022
   1 urează frunze verzi

   insecte mici in casa

   Va rog sa ajutati cu urmatoare situatie.
   In urma cu aproximativ o saptamana am descoperit in camara pe care o avem la casa (spatiu de sub scara, neventilat), cu polite de lemn, sub pachetele de faina(inclusiv in pachet), malai etc. si sub restul lucrurilor depozitate in apropiere niste gaze mici, pana intr-un mm lungime.
   Am scos tot afara, am dat cu Raid, ulterior am inceput sa le observam in alte locuri in casa.
   Acum 3 zile am aplicat K-Othrine WG 250 dar fara prea mari schimbari.
   La momentul actual, dupa cateva zile de analiza ni se pare ca este vorba de doua tipuri de insecte pentru ca arata diferit.
   Unul este subtire si ingust, maro, mai mic decat celalalt care este translucid.
   Nu stim daca sunt doua sau arata diferit pentru ca sunt in doua stadii ale evolutiei.
   Va rugam sa ne ajutati cu identifiarea acestora si sfaturi pentru eliminarea lor tinand cont ca in aceasta casa avem un copil de 2 ani.
   Multumesc

   #148074

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   13 decembrie 2022

   Buna ziua, insectele din imaginile atasate sunt similare unor specii de paduchi de carte (ordinul Psocoptera). Astfel, avand in vedere ca le-ati sesizat prezenta si in locurile in care sunt depozitate alimente, este indicat sa le inspectati cu atentie si sa le eliminati daca este cazul pe cele infestate (in cazul in care nu ati intreprins inca aceasta masura sau daca mai sunt prezente alimente). Alimentele neinfestate, se sigileaza. In functie de gradul de infestare, este indicat sa se realizeze un prim tratament mecanic prin aspirare, insistand in zonele in care acestea sunt prezente. Ulterior, daca mai sesizati prezenta altor exemplare, este recomandata aplicarea unui insecticid precum Buglea, 100 ml, ce se dizolva in apa, conform recomandarilor de pe eticheta si se aplica prin pulverizare directa pe insecte. Aplicat doar in amestec cu apa, Buglea, 100 ml este non-toxic, de aceea, nu prezinta un risc, principiul lui de actiune fiind unul de natura mecanica, respectiv de imobilizare fizica a daunatorilor, in momentul in care intra in contact cu acestia.
   De asemenea, suplimentar, pentru monitorizarea si captuarea diferitelor insecte, este indicata utilizarea cu regularitate a unei capcane precum: 100i, Adeziv Insecte, set 3 bucati.

   #148143
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

daunatori-igiena-publica
Pest Control
Daunatori Pest Control

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi