Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Georgiana
      3 iunie 2022
      5 urează frunze verzi

      insecte mici albe in dulapul cu alimente

      Bună seara , de ieri am observat în special pe sticle foarte multe insecte mici și albe . Astăzi par sa se plimbe peste tot pe rafturi borcane produse….
      Nu am mai întâlnit asa ceva 🙁 va rog dacă puteți ajutati-ma cu un sfat .

      # 129806

      10 Răspunsuri

      Răspunde
    • Georgiana
      3 iunie 2022

      Adaug o poza mai de aproape 🙁

      # 129808
      0 urează frunze verzi
      • Ionica
        5 iunie 2022

        Si eu sunt curioasa de un răspuns concret pentru ca și eu am avut în timpul iernii în bucătărie.. eu am spălat de mai multe ori pe zi zona unde se strângeau și intr un final am scăpat de ei…dar chiar vreau sa știu ce erau..

        # 129923
        0 urează frunze verzi
        • Georgiana
          5 iunie 2022

          Sper sa ne ajute cineva . Am spălat azi de am înnebunit și acum când am verificat încă mai erau …
          Cu ce ai spalat ? Eu doar cu igienol și am scos tot ce am putut din cămară:(

          # 129924
          0 urează frunze verzi
          • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
            6 iunie 2022

            Buna ziua, desi este dificila identificarea din cauza dimensiunii reduse a acestora, dupa aspect, precum si din descrierea furnizata asupra locului unde se gasesc, par a fi o specie de acarieni, denumiti in engleza si grain mites, care se hranesc preponderent cu diferite alimente, de exemplu, faina, germeni de grau, branza sau spori de mucegai. In conditii de temperaturi si umiditate ridicata, populatia acestora se inmulteste in mod considerabil. Astfel, impotriva acestora, ca o prima masura, se recomanda inspectarea atenta a tuturor alimentelor si eliminarea, daca este cazul, a celor infestate. Alimentele neinfestate, se sigileaza. Totodata, se recomanda stergerea suprafetelor, precum si a diferitelor recipiente (borcane, sticle etc.) din bucatarie/dulap, cu o laveta umeda, pentru a-i elimina si pentru a preveni ca acestia sa ajunga si in alte incaperi. Alte masuri ce se pot intreprinde sunt: aspirarea temeinica a spatiului, inclusiv in colturi, fisuri/crapaturi (pentru a indeparta o parte din acarieni, precum si eventuale firimituri/resturi de alimente ce pot reprezenta surse de hrana), asigurarea unei bune aerisiri pentru a reduce umiditatea, inspectarea periodica a alimentelor.
            Totodata, dupa aplicarea acestor masuri, puteti avea in vedere si aplicarea prin pulverizare pe suprafete, a unui insecticid cu spectru larg de actiune, precum i2.6 Universal RTU, 500 ml, conform recomandarilor de pe eticheta. Totusi, avand in vedere aspectele mentionate, eliminarea acarienilor este un proces de lunga durata, fiind foarte importanta si respectarea sfaturilor/masurilor mentionate, pe langa efectuarea tratamentelor.

            # 129979
            0 urează frunze verzi
            • Georgiana
              6 iunie 2022

              Mulțumesc 🙂 , am scos și am aruncat toate produsele . Într-adevăr am găsit în faina de mălai câteva insecte , bănuiesc ca cele albe ar fi fost puii . Am dat cu mospilan de dimineață și aștept sa se usuce . Am sa urmez și pașii propuși de dumneavoastră. Multumesc 🙂

              # 129983
              0 urează frunze verzi
            • Denis-George
              11 iulie 2023

              Salut Tom, cred ca si noi avem o problema foarte similara (daca nu chiar identica) cu cea a Georgianei. Atasez si poza si filmare. Ce sunt si cum ii combatem ?

              La noi mai este o problema mare: mama are idiosincrazie si absolut orice medicament ii poate provoca soc anafilactic si pe langa asta este alergica la foarte multe mirosuri de substante (parfumuri, after-shave, lotiuni etc), si la mirosuri de plante si flori. Din acelasi motiv noi nu mai dam in apartament nici cu Raid (nici altceva similar) contra insectelor nedorite si nici cu deodorizant de camera.

              Bun, acum intorcandu-ne la vietatile astea nedorite: mama banuieste ca le-a adus acum cateva zile (hai o saptamana) pe o vanata de la piata. Vanata a stat peste noapte in camara, apoi a doua zi cand a vrut sa o gateasca, a observat ca avea foarte multi din astia pe ea. A spalat-o si a gatit-o. Problema e ca acum camara est plina de ei, si mai gasim cate unul pe ici pe colo si prin bucatarie. Aseara am aruncat din camara toate alimentele care nu erau sigilate. Dar ce facem cu electrocasnicele care le tinem in camara: masina de facut paine, mixer, prajitor de paine etc, pentru ca vedem ca si prin ele au intrat o multime de vietati din astea ?

              Cum ar trebui sa procedam exact pentru a scapa definitiv de ei ? Ce ar fi cel mai sigur, rapid si eficient ? Exista vreo solutie care sa nu ii puna in pericol sanatatea (viata) mamei ?

              Attachments:
              # 176281
              0 urează frunze verzi
              • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
                12 iulie 2023

                Buna ziua, intr-adevar, pare ca va confruntati cu o situatie similara, insa, avand in vedere ca este vorba de o afectiune medicala, nu detinem informatii referitoare la efectul unei solutii in acest caz si nu va putem sfatui in acest sens. Astfel, este indicata respectarea celorlate masuri mentionate mai sus, fara a aplica si un insecticid.

                # 176351
                2 urează frunze verzi
                • Georgiana
                  12 iulie 2023

                  Salutare, la o luna după experienta de anul trecut, au apărut din nou în camara aceste mici insecte. Din fericire le-am observat înainte sa se răspândească.
                  Urmarind strict in fiecare zi produsele, rafturile, am vazut ca apar doar când aduceam apa de la un anumit izvor. Începeau sa se vadă tot timpul pe capacul sticlelor și de acolo se raspandeau peste tot. Habar nu am de ce doar la mine, deoarece toată familia lua apa de acolo.
                  Te inteleg perfect, este epuizant sa arunci totul și sa o iei de la capăt. Incercați sa găsiți sursa de unde provin, altfel riscați sa apară mereu.

                  Înainte de tura a doua, am golit complet camara, am dat pereții cu mospilan, am spălat cu clor pe jos. A fost bine, pana i-am adus din nou…:(

                  # 176356
                  2 urează frunze verzi
            • Elena
              12 octombrie 2023

              Bună ziua, am și eu o problemă cu aceste insecte. Am respectat pașii pe care i-ați spus mai sus și tot nu au dispărut. Poza este următoarea zi după ce am dat cu insecticidul universal. Vreau sa spun că s-au întins și au ajuns și la televizor. Chiar nu știu ce să mai fac să scap de ei . Nu mai am nimic in dulap și șterg in fiecare zi

              # 188377
              0 urează frunze verzi
              • Tom BotanistulSPECIALIST
                12 octombrie 2023

                Buna ziua, in cazul acesta se recomanda sa alternati cu un alt insecticid cu spectru larg de combatere a insectelor, cum este i2 AMP2 CL RTU, 1 litru. Pentru a obtine un efect de durata, zonele tratate nu trebuie sa fie spalate, deoarece se reduce eficacitatea produsului. Pentru mai multe informatii, va recomandam sa consultati si eticheta produsului.

                # 188417
                1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

gargaritele-cerealelor-solutii-tratamente
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gargaritele cerealelor

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi