Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Elena
      30 octombrie 2017
      3 urează frunze verzi

      Ingrijire Bougainvillea pe timp de iarna

      Buna ziua!

      Ieri am cumparat aceasta planta din Hornbach. Are o inaltime de vreo 70 cm si tulpina este deja grosuta….cam cat doua degete. Este tunsa frumos si frunzele sunt de un verde deschis si par sanatoase. As vrea va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi deoarece de acolo nu am primit informatii. Stiu ca trebuie sa o tin in casa pe timp de iarna si ca vara cand temperatura va fi minim de 12 grade o pot scoate afara. Insa la mine in casa pe timp de irana temperatura va fi de 22 grade. Soare va avea insa ma tem ca e prea cald. Este ok daca va sta pe timp de iarna la soare si 22 grade? Ar trebui sa ma astept sa ii mai cada frunzele in conditiile acestea? Cat de des sa o ud iarna si cum imi dau seama daca are nevoie de apa sau daca am udat prea mult? Acum este intr-un ghiveci de plastic si cred ca cel mai bine ar fi sa o mut intr-un ghiveci mai mare si mai stabil la primavara si nu acum cand deja i s-a schimbat mediul si ca atare are deja un factor de stres.

      # 79447

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      1 noiembrie 2017

      Orice planta intra in repaus vegetativ pe timpul iernii. De aceea solicita temperaturi mai mici si o lumina mai redusa. Incercati sa gasiti un loc mai intunecat si mai racoros in locuinta unde sa fie pastrata planta, in jur de 15 -18 grade. Nu rezista la temperaturi mai mici de 10 grade.
      Referitor la schimbarea ghiveciului, da, cel mai bine este sa se efectueze in primavara.
      Udarea- pe timp de iarna substratul trebuie sa fie mai mult uscat, deci trebuie redusa. Trebuie luat in vedere si mediul in care se afla planta.
      Exista sanse sa ii cada frunzele, cel putin o parte, cum ati spus, datorita schimbarii mediului.

      # 79448
      3 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bougainvillea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi