Vezi 5 fire de răspunsuri
  • TATAR ZORIN
   3 septembrie 2020
   17 urează frunze verzi

   Gutui cu daunator

   Buna ziua!
   va rog sa ma ajutati cu sfaturi la doua intrebari-
   -1 gutuia(fructul)este atacata de ceva care o zgarie pe coaja si lasa urmele din imagini!aici va spun ca a fost tratat pomul cu insecticide Coragen si fungicide Topas acum 1 saptamana.
   -2-daca cresterile vegetative trebuiesc eliminate acum sau doar in primavara urmatoare?tinind cont ca pomul este asa de incarcat de rod!
   A fost stropit si foliar cu Wuxal Calcium.
   Va multumesc!

   # 76926

   6 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   3 septembrie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati cand a inceput sa prezinte aceste simptome, se observa prezenta vreunui daunator pe pom (fructe, frunze, ramuri)? Ati observat si alte simptome?
   Taierile la gutui se pot face in primavara, dupa ce trece pericolul inghetului. Mai multe informatii despre aceste taieri si modul de formare a coroanelor de principalele tipuri de pomi fructiferi gasiti aici: Taierile si lucrarile de curatare la pomii fructiferi

   # 76931
   0 urează frunze verzi
  • TATAR ZORIN
   3 septembrie 2020

   Buna ziua,aceste semne pe gutuie au aparut cam de o luna ,de obicei pe cele expuse la vedere,nu pe cele ascunse intre frunze,nu am vazut daunatori de nici un fel,tratamentele au fost facute la 2-3 saptamani distanta dupa schema d-voastra de pe site-va multumesc pt. asta-singura problema pe care am vazut-o si semnalat-o si pe forum era cutarea frunzelor -nu toate-.Fructele sau dezvoltat bine,au fost rarite la un moment dat datorita marii densitati pe ramuri tinere.Ce vreau sa mai spun este ca acele semne dispar dupa o vreme,puful reapare pe fruct in aceea zona,dar acele zgarieturi se repeta pe alte fructe sau pe aceleasi fruct in alt loc,nu am observat spargerea ,gaurirea fructului in acele locuri…ma gandesc la cicada gheboasa ,care este asa de dura la suprafata ei externa,incat te zgarie pe maini cand vrei sa o distrugi!
   Am avut pe pomi anul trecut,au fost combatute cu insecticide potrivite,anul acesta nu am intalnit pe pomi si ma uit foarte bine la asta.Este posibil sa vina seara pe pomi,noaptea?eu sunt prezent acolo de 3 ori pe saptamana,de obicei dupa amiaza pana seara!
   Cam astea sunt informatiile pe care le pot da,poate aceste situatii sunt regasite si la alti iubitori de gutuie,asa ca orice sfat ne va fi de real folos…am trei gutui la 4 m unul de celalalt si toate prezinte aceste semne pe fructe in proportie de 20 %-aproximativ..va multumesc!

   # 76932
   0 urează frunze verzi
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   3 septembrie 2020

   Daca nu se observa prezenta unor daunatori specifici, acele semne nu ar trebui sa reprezinte un motiv de ingrijorare. Acestea pot fi provocate de pasari sau alte insecte din fauna locala.
   De asemenea, pentru controlul bolilor si al daunatorilor puteti avea in vedere efectuarea tratamentelor in perioada de repaus vegetativ (Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru ).
   Apoi, pe parcursul perioadei de vegetatie, este indicata aplicarea tratamentelor in functie de fiecare fenofaza, alegand cate un insecticid si cate un fungicid corespunzator pentru acestea, prezentate in tabelul urmator: Specii semintoase – Program de tratamente.

   # 76933
   0 urează frunze verzi
  • Tatar Zorin
   3 septembrie 2020

   Buna ziua, va multumesc pt. raspuns, pe curand

   # 76934
   0 urează frunze verzi
  • Patrascu Angelica
   7 iulie 2023

   Buna ziua
   Am un gutui relativ tanar dar in acest an nu a facut nici o gutuie. Acolo unde a fost o floare, gutuia si o frunza sau Doua s- au brunificat, devenind casante. Cum pot trata in visitor aceasta boala?

   # 175578
   0 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    7 iulie 2023

    Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii cu simptomele observate (facute de la distanta), precum si cu gutuiul in ansamblu si sa ne oferiti mai multe informatii: ce varsta are gutuiul? Cat de des il udati? Ati efectuat tratamente? Ati administrat ingrasaminte? Simptomele se manifesta preponderent in varful lastarilor? Pe frunze se observa simptome de afectiune (pete, depuneri)? In ultima vreme au existat fenomene meteorologice nefavorabile (ploi abundente, seceta)?

    # 175634
    0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
gandaci-solutii-combatere
Gandaci
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
menta-cultivare-ingrijire
Menta
Citrice
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
insecte-minatoare-sfaturi-combatere
Insecte minatori
ardei-cultivare-ingrijire
Ardei
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
Gazon
Gazon - peluze
capsun-cultivare-ingrijire
Capsun
vita-de-vie-cultivare-ingrijire
Vita de vie
Begonia
gargarite-sfaturi-combatere
Gargarite
Muscata
Cires
agris-cultivare-ingrijire
Agris
Pachira
afide-sfaturi-combatere
Afide

Discuție nouă despre

Despre Gutui
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 52 discuții despre Gutui

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi