Frunzele piersicului se chircesc si se fac ca niste bobite

Vezi 1 fir de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
  • #40586 Răspunde
   Stefan B.

   Buna ziua, va contactez in legatura cu o infectie a frunzelor piersicului din gradina mea pe care am vazut-o.
   De aporximativ doua zile, frunzele acestuia, de la varfuri, au inceput sa se chirceasca si sa faca ca niste bobite. (alta simptomatologie nu am constatat)
   Am atasat mai jos cateva poze cu piersicul pentru a va da seama mai usor cu ce anume are de-a face. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru ajutorul oferit.

  • #40592 Răspunde
   Ela Botanista, Ajutor in Gradina

   Buna ziua, acesta pare afectat de basicarea frunzelor. In cazul acestei boli sunt foarte importante tratamentele aplicate inca din fenofaza de buton, ce au rolul de a proteja frunzele tinere, ce sunt foarte sensibile.
   Pentru combatere, este indicat sa indepartati frunzele afectate, pentru a diminua raspandirea acesteia si sa aplicati un tratament cu fungicidul Score (Score 250 EC, 2 ml ) 2 ml/10 l apa sau Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), 10 g/10 l apa. Solutia se aplica prin pulerizare foliara. Se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente la interval de 7-10 zile, precum si alternarea produselor. Este indicat sa strangeti resturile vegetale rezultate/cazute pe sol si sa le ardeti.
   Mai multe informatii sunt prezentate in articolul urmator: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-pomi-fructiferi-piersic/ .

   Un rol foarte important il au si tratamentele din perioada de repaus vegetativ (dupa caderea frunzelor). Mai multe informatii: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-la-pomi-fructiferi-cu-uleiuri-si-substante-pe-baza-de-cupru/.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">