Vezi 8 fire de răspunsuri
    • Nicoleta
      17 februarie 2021
      0 urează frunze verzi

      Frunze moi lasate – Yucca

      Buna ziua,

      Din septembrie 2020 Yucca mea a inceput sa aiba probleme. Am fost plecata in vacanta si ca sa ma asigur ca nu va fi mancata de pisici, a fost inchisa intr-o camera luminoasa dar in care temperaturile probabil au depasit 35 de grade, fiind foarte cald afara.

      La intoarcere am gasit-o pleostita, cu foarte multe frunze cazute. Pe parcursul timpului ea a tot facut frunze noi, insa cresteau stramb si incepeau sa se usuce de pe la jumatate, ca in final sa se lasa cu totul.
      Mentionez ca planta a mai avut un trunchi pe care l-am scos intrucat am descoperit ca era putrezit.
      Intre timp am si replantantat-o intr-un ghiveci mai mare, cu drenaj si pietre decorative pe fundul ghiveciului, in interior.
      Am folosit pamant pentru suculente iar udarea se face o data la 2 saptamani, insa nu pare sa vrea sa isi revina.

      Imi puteti spune cum sa o ajut?

      Multumesc.

      # 81951

      16 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 februarie 2021

      Buna ziua, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a plantei in urma stresului suferit si a transplantarii efectuate, cel mai indicat este sa ii administrati un ingrasamant specific precum AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi administrat prin udare, in doza de 20-30 ml/10 litri de apa. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, la intervale de 10-14 zile/. Ulterior, pentru a preveni carentele de microelemente, pe parcursul perioadei de vegetatie se poate administra un ingrasamant special pentru plantele decorative de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Acesta se administreaza saptamanal, prin udare, in doza de 10 ml/1 litru de apa. Mai multe informatii despre ingrijirea acestei plante puteti regasi in articolul nostru: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 81961
      0 urează frunze verzi
      • Nicoleta
        3 martie 2021

        Multumesc, am achizitionat ingrasamantul Bonavita si ii incep tratamentul.
        Mai am o nelamurire, cat de des ar trebui udata Yucca in mod normal si in ce cantitati?
        Ma gandesc ca poate aici am gresit – o udam o data la 2 saptamani, cu aprox 300 ml apa.

        Multumesc de ajutor

        # 83183
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
          3 martie 2021

          Deoarece plantele nu absorb apa imediat dupa udare (mai intai, substratul trebuie sa se impregneze suficient), cea mai indicata este udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea substratului si hidratarea optima a radacinilor.

          # 83188
          0 urează frunze verzi
    • Mela
      22 februarie 2021

      Eu nu mai inteleg nimic. Brusc imi mor plantele dupa 2 ani. Le ud foarte rar si totusi frunzele se ingalbenesc si se usuca la yucca mea si la dracena. Cand le am scos era umed in interior la bulbul lor iar radacinile exterioare erau toate uscate uscate. Cum uzi atunci? Zici de parca nu s au dezvoltat cum trebuie radacinile. Mi s a spus ca e din cauza umiditatii si cand n am mai udat mai rau a fost. Cum jonglam cu umiditatea excesiva la centru si radacinile uscate din afara?

      # 82038
      0 urează frunze verzi
    • Mela
      22 februarie 2021

      Au fost ambele replantate pt ca in 2 sapt le cadeau masiv frunzele, masiv!!! Nu stiu ce sa mai fac, plang dupa ele.Ajutor!

      # 82039
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 februarie 2021

      Buna ziua, va rugam sa ne precizati mai multe informatii despre plantele dumneavoastra si ingrijirea acestora. Cand au inceput sa apara simptomele? Unde sunt amplasate? Care sunt conditiile de mediu din camera respectiva (temperatura, lumina, umiditate)? Cat de des sunt udate si cum realizati, mai exact, udarea? Le-ati administrat pana acum vreun ingrasamant sau tratament? Cand s-a realizat transplantarea? Ce tip de substrat ati utilizat?

      # 82061
      1 urează frunze verzi
      • Mela
        22 februarie 2021

        Le am transplantat acum 1 luna ,cea mare este putin mai bine, . Se si vede cate frunze a avut si au cazut masiv in 2 saptamani ,le am taiat. Dracaena e mai rau. Poate au avut ghiveci prea mare, nu inteleg ce am gresit. Eu cand le am scos bulbul lor era umed, cu unele putrezite dar radacinile exterioare uscate de tot. Eu tot i am bagat masuratorul de umiditate. Temperatura de 24 grade,destul de umed in casa cu atatea plante. Am dezimidificatoare sa memtin un mediu sanatos.

        # 82070
        0 urează frunze verzi
    • Mela
      22 februarie 2021

      Au lumina indirecta pe ca am perdeua, ferilizare la o luna, apa la 1 saptamana jumatate doua, au pietre sub substrat pt drenare, au pamant special pentru plante verzi. Le pun vreo 2 cani de apa mari. Am si tester de umiditate. Au inceput problemele acum 3 luni zic eu, cand mi au murit si ficusii. Am scris aici atunci si mi s a spus ca e decat stresul de schimbare mediu, numai ca astea nu si au schimbat locul deloc. Ce fac cu ramura vestejita de la dracaena? Atasez o noua poza, am gasit frunzele ciupite parca. Am un spray tratament total, sa l folosesc?

      # 82066
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 februarie 2021

      In primul rand, trebuie mentionat faptul ca atat la dracena, cat si la yucca, uscarea si pierderea frunzelor de la baza este un proces normal, corelat cu dezvoltarea si cresterea plantei. De asemenea, simptomele prezente pe frunze sunt similare unor edeme, ce apar in urma diferentelor de temperatura dintre zi si noapte si nu au caracteristici patogene. In plus, daca simptomele au luat amploare in special in urma transplantarii efectuate, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, ce stimuleaza dezvoltarea sanatoasa a radacinilor si depasirea stresului suferit la transplantare. Se pot aplica 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile, prin udare, in doza de 20-30 ml/10 Litri de apa. In continuare, puteti elimina frunzele afectate, iar pentru a preintampina dezvoltarea bolilor, puteti aplica un tratament cu un fungicid omologat la plantele ornamentale, precum Amistar, 10 ml. Se dizolva 10 ml in 10 litri de apa, iar solutia obtinuta se aplica prin pulverizare pe frunze. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      Mai multe informatii despre ingrijirea corespunzatoare a plantelor din genul Yucca puteti regasi in articolul urmator: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire.
      Mai multe informatii despre ingrijirea plantelor din genul Dracaena sunt orezentate in articolul urmator: Dracaena, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 82091
      0 urează frunze verzi
      • Mela
        22 februarie 2021

        Inmuierea lor sigur nu e ok. Si la ficusi mi ati spus ca nu au nimic si cu ingrasamant si tot mi au murit. EU presupun ca un ghiveci prea mare, unele au murit de uscaciune altele de putrefactie.

        # 82104
        0 urează frunze verzi
      • Mela
        22 februarie 2021

        Stati putin ca le am mutat din disperare ca pierdeau prea multe. Va rog uitati va in poze cate au fost taiate. Hai ca pierde 1 frunza 2 pe sapt dar nu asa. Erau pe duca cand le am mutat. Iar ramura de la dracaena ce are?? De s a vestejit asa? S a inmuiat de tot. Va spun ca au ceva sigur, le am de ani, stiu ce inseamna o uscare de frunze normala. Va rog,va mai uitati o data?

        # 82103
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
          22 februarie 2021

          In cazul in care plantele sufera o afectiune de natura fitopatogena, diagnosticul exact al bolii se va stabili doar in urma unor analize de laborator. De aceea, momentan, daca doriti, puteti proceda prin eliminarea frunzelor afectate si aplicarea unui fungicid cu spectru larg de combatere, omologat la plantele ornamentale.

          # 82117
          0 urează frunze verzi
    • Mela
      1 martie 2021

      Update dupa 3 zile:(. Ii dau comanda azi, sper sa si supravietuiasca pana atunci. Nici nu stiu daca s o mai ud. O parte s a stafidit de tot, acum vad ca si tulpina mare. Pot sa salvez ceva din ea? Si cum fac?

      # 82262
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        1 martie 2021

        Buna ziua, daca doriti puteti incerca sa inmultiti planta prin butasire, sectionand unul din varfurile de crestere sanatoase ale plantei, pe care sa il puneti la inradacinat intr-un substrat special: Substrat pentru insamantare si inmultire, 10 litri. De asemenea, pentru favorizarea inradacinarii se poate utiliza un stimulator precum AMN BonaVita, 500 ml.

        # 82772
        0 urează frunze verzi
    • Mihai
      12 iunie 2022

      Bună ziua, am o plantă decorativă și nu știu de ce se usucă frunzele, precizez că de udat este udată doar lumină ce nu a avut foarte multă, să fie aceasta cauza ?

      # 130875
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        15 iunie 2022

        Buna ziua. Simptomele respective pot fi determinate de factori precum: umiditatea scazuta a aerului din incinta, insuficienta luminii, udarea necorespunzatoare, lipsa drenajului etc.
        Intrucat aceste specii prefera umiditatea aerului usor ridicata, se recomanda pulverizarea periodica a frunzelor cu apa necalcaroasa. In ceea ce priveste udarea, este indicat sa udati planta moderat, insa cu o cantitate suficienta de apa, pentru ca intreg substratul sa fie imbibat si implicit, toate portiunile sistemului radicular sa fie alimentate cu apa. Totodata, se recomanda ca udarile sa se efectueze atunci cand substratul este uscat in profunzime, iar surplusul de apa sa nu stagneze (verificati orificiile pentru drenaj, sa nu fie obturate), deoarece poate determina sufocarea radacinilor. Mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire se regasesc in articolul nostru: Dracaena, informatii si sfaturi de ingrijire.
        In continuare, este indicat sa indepartati frunzele puternic afectate (deoarece nu isi vor mai reveni) si sa administrati regulat un ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor vezi: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, prin udare la radacina, conform recomandarilor din descriere.

        # 131231
        0 urează frunze verzi
Vezi 8 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi