Yucca

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Yucca elephantipes

Raspandire

Yucca elephantipes este o planta decorativa prin frunze, originara din Statele Unite si Mexic. Se deosebesc doua feluri de Yucca: cu trunchi si fara trunchi. Cele cu trunchi sunt viguroase, cu un trunchi puternic din care pornesc mai multe frunze carnoase, verzi, in forma de rozeta.
Yucca fara trunchi are doar frunzele in forma de rozeta, care pot fi taiate si cresc singure in continuare. Frunzele sunt alungite si ascutite.

Yucca

Yucca

Yucca

Amplasare

Se aseaza in loc insorit, aerat. Vara se poate amplasa si in aer liber si iarna are nevoie de temperaturi intre 5-10º C.

Ingrijire

In perioada de crestere se va uda abundent, dar nu exagerat, iar primavara pana in toamna se vor administra ingrasaminte in solutie, la interval de 2 saptamani.
Primavara va fi replantata, daca radacinile au crescut peste masura, in pamant moale de turba. Pentru o mai buna stabilitate a plantei se vor folosi ghivece de lut. Frunzele uscate vor fi inlaturate. Se inmulteste prin diviziunea sau despartirea drajonilor.
Prefera locurile luminoase in tot cursul anului, rezistand bine si la lumina directa a soarelui. Se simte bine la temperatura obisnuita a camerei. In zilele calduroase, frunzele vor fi spalate frecvent, ajutand astfel si la protejarea ei fata de infestare.

Yucca

Boli si daunatori

Este sensibila la paduchii testosi si la putregaiul cenusiu.

4 comentarii la “Yucca

 1. Am gasit o yucca uscată pe strada
  Am pusa peste noapte intr un lighean de apa,după acea dimineata am sădit o in grădina
  La un loc cu nu prea mult soare
  Ce sa i fac cu frunzele uscate?
  Ma întristez doar cand i vad

  • Yucca nu se preteaza la solul si clima din tara noastra, de aceea se pastreaza in ghiveci ca planta de interior. Prima oara o puteti plasa intr-un vas cu apa pentru a forma radacini, apoi se planteaza in ghiveci.

 2. Bună ziua! Am o Yucca bolnavă și am nevoie de ajutorul dvs. Toate frunzele care cresc se îngălbenesc imediat și pe margini devin maro. I-am schimbat pământul, dar niciun rezultat. Vă rog să-mi spuneți cum pot să o salvez. Mulțumesc.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor