Dracaena

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Dracaena deremensis

Raspandire
Dracaena deremensis este o planta decorativa originara din Insulele Canare, zonele tropicale si subtropicale ale Asiei si Africii, cunoscuta si sub denumirea de Arbustul dragonului. Este planta cea mai frumoasa pentru locuintele slab luminate. Are frunzele in forma de spada, lungi si late, panasate in lungime cu galben sau alb. Nu este pretentioasa, se dezvolta bine si in locuintele cu incalzire centrala. Poate atinge o inaltime de 120-130 cm.

Dracaena

Dracaena

Dracaena

Amplasare:
Se aseaza in loc luminos, indeosebi speciile cu frunze colorate. Poate fi alaturata altor plante cu frunze decorative, dar pot fi asezate si mai multe Dracaene intr-un ghiveci comun.

Ingrijire:
Vara se va uda cu regularitate, iarna mai slab. Tratamentul cu ingrasaminte in solutie se va face numai primavara-toamna. Se inmulteste prin butasi. La 2-3 ani trebuie replantata in pamant afanat. Se simte bine la temperatura camerei, iar iarna temperatura sa nu coboare sub 12º C. Are nevoie de lumina filtrata, iar iarna suporta bine lumina directa a soarelui. Asezati planta pe un strat de pietris umed, iar frunzele pulverizati-le cu apa la temperatura mediului.

Dracaena

Dracaena

Boli si daunatori:
Este sensibila la paduchii lanosi, testosi si la paduchii de frunze.

14 comentarii la “Dracaena

 1. O dracena inalta de 1,90cm se poate taia virful primavara pentru a da ramificatii??
  Multumesc.

  • Da, se poate taia in primavara. Varful inlaturat poate fi utilizat pentru inmultirea plantei. Il puteti introduce intr-un substrat care este permanent umed si va forma radacini.

 2. O dracena inalta de 1,90cm se poate taia virful primavara pentru a da ramificatii??
  Multumesc.

  • Da, se poate taia in primavara. Varful inlaturat poate fi utilizat pentru inmultirea plantei. Il puteti introduce intr-un substrat care este permanent umed si va forma radacini.

 3. Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Am o dracena ramificată în trei, înălțime aprox.1.70. Aș vrea să o îndrept ptr că îmi ocupă mult spațiu. Nu am găsit nicăieri pe net indicații despre îndreptare, numai despre ramificare.Îmi este frică să o tai ptr că am înțeles că se ramifică mai mult. Mulțumesc!

 4. Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Am o dracena ramificată în trei, înălțime aprox.1.70. Aș vrea să o îndrept ptr că îmi ocupă mult spațiu. Nu am găsit nicăieri pe net indicații despre îndreptare, numai despre ramificare.Îmi este frică să o tai ptr că am înțeles că se ramifică mai mult. Mulțumesc!

 5. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am o dracena si a facut niste paduchi presupun (albi si multi) si au inceput sa se ingalbeneasca frunzele si sa cada. Ce pot face ca sa scap de ei? Multumesc!

 6. Buna! Dracenei mele au inceput sa ii cada frunzele si am crezit initial ca ii putrezeste radacina de la prea multa apa. Am scos planta cu radacina din pamant si am observat ca radacina era plina de niste ganganii mici si albe, ca niste paduchi.
  Problema mea este ca in acelasi ghiveci mai este o planta de dracena care pare sanatoasa, dar am senzatia ca nu va mai fi asa mult timp.
  Ce recomandari aveti?
  Multumesc!

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor