Vezi 5 fire de răspunsuri
    • Vale Daniela
      4 august 2016
      1 urează frunze verzi

      Frunze galben aramii la plantatia de zmeura eco

      Buna seara,
      V-am scris si in urma cu cateva saptamani, in legatura cu o plantatie de zmeura pe care am infiintat-o toamna trecuta. Ca si soiuri avem Polka, Tulameen, Glen Ample. Am dori un sfat referitor la frunze si chiar mladite care se au diferite pete de culoare galbena/aramie, si in unele cazuri sunt chiar uscate. Problema apare in principal la drajonii vechi, cei plantati in toamna. Acesta problema este vizibila ( frunze galbene) pe toata suprafata culturii, dar cazurile de uscaciune sunt rare.
      Va atasez pozele in care se pot vedea problemele de mai sus.
      Pe langa problema semnalata, daca se poate sa ne ajutati si cu sfaturi referitoare la articole, substante si agentii de intretinere a culturii in cazul culturilor ECO. De exemplu ce am putea folosi pentru combaterea plosnitei, si pentru intarirea drajonilor noi, respectiv a fructelor.
      Va multumim foarte mult pentru sustinerea de pana acum si asteptam sfatul dumneavoastra.

      # 74491

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 august 2016

      Daca fructele se apropie de coacere, tratamentele cu fungicide nu sunt atat de indicate. Simptomele aparute se pot datora si unor deficiente de elemente necesare.
      Se pot aplica ingrasaminte bio cum este Cropmax (Cropmax, 50 ml), 20 ml diluati in 10 l de apa pentru administrare foliara.
      Pentru combaterea daunatorilor se poate aplica Laser (Laser 240 SC, 20 ml), care este tot biologic.
      Dupa culegerea fructelor se poate aplica Zeama Bordeleza (Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g).
      De asemenea, dupa intrarea in repaus a culturii, se aplica din nou Zeama Bordeleza in combinatie cu ulei mineral Ovipron (Ovipron, 100 ml).
      Pentru stimularea inradacinarii se poate poate administra Raykat Enraizador (Raykat Enraizador, 1 litru ).

      # 74496
      0 urează frunze verzi
    • Nicoleta Vaida
      21 octombrie 2016

      Buna ziua,
      In primul rand multumim de profesionalismull de care ati dat doavada pana acum; am comandat – de la d-voastra Zeama Bordoleza, Ovipron si Amalgerol care au ajuns foarte repede la noi.
      O sa folosim Zeama Bordoleza in combinatie cu Oviprodul, dar va rugam daca ne puteti recomanda cantitatile pe care sa le folosim cele doua produse ( per Ha). Dupa ce perioada putem utiliza si Amalgerolul? Acesta se va aplica prin pulverizare pe suprafata drajonilor?
      Am dori de asemenea sa folosim si ingrasamant natural ( ingrasamant vita – mai vechi de 2 ani) ce modalitate recomandati, imprastierea printre drajoni in strat subtire sau trebuie aplicat la o distanta mai mare de drajoni? Recomandati alt ingrasamant?
      Multumim mult,

      # 74497
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 octombrie 2016

      Se va crea o solutie formata din 50-100 grame Zeama Bordeleza + 150 ml Ovipron diluate in 10 l de apa.
      Acum arbustii urmeaza sa intre in repaus vegetativ, deci ingrasamintele aplicate foliar nu mai sunt atat de recomandate. Incepand cu venirea primaverii si plecarea in vegetatie a culturii, se va aplica periodic Amalgerol la interval de 14 zile. Daca exista instalatie de udat, acesta se poate aplica si al radacina. Ori se poate aplica foliar, 50 ml diluati in 10 l de apa.
      Daca gunoiul de grajd este bine fermentat, atunci se va aplica in strat subtire in jurul plantelor.

      # 74498
      0 urează frunze verzi
    • Vaida Nicoleta
      24 iulie 2017

      Buna ziua,
      Am dori sa aplicam un tratament cu ingrasamintul bio Cropmax, daca fructele sunt aproape de coacere, stim ca tratamentele cu fungicide nu sunt atat de indicate.
      Oare este in regula sa aplicam tratamentul acum?
      Multumim, o zi buna!

      # 74499
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 iulie 2017

      Aplicarea fertilizantului Cropmax (Cropmax, 20 ml) se poate efectua fara probleme in orice moment in perioada de vegetatie, cu conditia sa fie aplicat in perioada diminetii sau a serii, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate (maxim 24 grade, conditie valabila si la aplicarea tratamentelor fungice). Daca doriti sa aplicati tratamente fungice, acestea se pot aplica insa, in functie de boala pentru care aplicati, va trebui sa alegeti un produs cu un timp de pauza scurt, avand in vedere ca urmeaza recoltarea fructelor in scurt timp. Daca aveti posibilitatea, ar fi recomandat sa aplicati tratamentele dupa ce se efectueaza recoltarile (in functie de gravitatea atacului).

      # 74500
      0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

zmeur-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Zmeur

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi