Vezi 6 fire de răspunsuri
    • CARMEN
      5 ianuarie 2021
      4 urează frunze verzi

      spathiphyllum – Floare cu pete maronii

      Buna ziua
      Am aceeasi problema din mesajul anterior numai ca eu nu am udat atat de des la nivelul substratului. In schimb, am pulverizat in aer deasupra plantei pentru ca aerul din camera fiind uscat atunci varful frunzelor se usuca si devine casant. Acelasi lucru se intampla si la dracena pe care o pulverizez chiar in mod direct cu apa si nu se supara. Numai ca dracena nu are flori. Ce pot face pe viitor la spathiphillum? Trebuie sa acopar florile cand pulverizez? Ele par sa fie foarte sensibile la excesul de umezeala. Sau mai bine sa sterg doar frunzele cu o carpa umeda? Va multumesc.

      # 68368

      13 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 ianuarie 2021

      Buna ziua, simptomele observate pe floarea plantei de spathiphyllum au aparut in urma pulverizarii florilor cu apa, umiditatea ridicata determinand deprecierea acestora. Astfel, momentan, este indicata indepartarea florii afectate si mentinerea unei umiditati relative ridicate prin pulverizarea exclusiv a frunzelor sau stergerea acestora cu o laveta umeda. De asemenea, pentru a stimula inflorirea abundenta a plantei si cresterea sanatoasa a frunzisului, ii puteti administra regulat un ingrasamant special pentru inflorire precum: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml.
      Mai multe informatii despre ingrijirea acestor plante se regasesc in articolul urmator: Spathiphyllum, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 68371
      0 urează frunze verzi
      • CARMEN
        5 ianuarie 2021

        Multumesc pentru raspuns.
        Da as putea sa cumpar acest ingrasamant, daca el este mai bun pentru spathiphillum decat alte ingrasaminte datorita compozitiei sale. Numai ca din instructiunile de folosire, el se poate folosi in perioada primavara-vara, acum fiind in ianuarie s-ar putea sa nu fie inca momentul potrivit.
        Dintr-un filmulet de pe youtube, am aflat ca in aceasta perioada a anului s-ar putea folosi acidul giberelic prin pulverizare. Am vazut ca il aveti in stoc si la o cantitate mica de 5g chiar nu este scump. Daca considerati ca este ok as putea sa il cumpar si pe acesta si sa il folosesc pana la inceputul lui martie cand voi incepe sa folosesc ingrasamantul recomandat o data la 2-3 saptamani.

        # 68372
        1 urează frunze verzi
    • CARMEN
      5 martie 2021

      Buna ziua

      As dori sa revin cu o intrebare referitoare la crinul pacii din postarea anterioara. Asa cum se vede din imaginile atasate varful frunzelor este foarte ars.
      Aspectul general este relativ bun, am schimbat ghiveciul printr-unul cu autoudare si am inceput sa folosesc ingrasamantul pe care mi l-ati recomandat o data la doua saptamani. Ocazional pulverizez frunzele (planta nemaiavand flori) dar asta nu prea se vede in aspectul lor. Chiar si frunzele nou aparute sunt arse la varf si nu imi dau seama de ce.
      Intrebarea este daca ar merita sa investesc intr-un umidificator care sa asigure o umiditate atmosferica mai ridicata? Acum ea este in jur de 35-40%, masurata cu un termohigrometru de camera. Probabil este destul de putin.
      Va multumesc

      # 83322
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        5 martie 2021

        Plantele din genul Spatiphyllum prefera o umiditate ridicata, de minim 50%, insa aceasta se poate asigura prin stropirea frunzisului cu apa de 3-4 ori pe saptamana. Totusi, avand in vedere faptul ca in apartament nu se pot reproduce in totalitate conditiile din mediul natural, plantele, in general, pot prezenta modificari ale aspectului, mai putin estetice.

        # 83357
        0 urează frunze verzi
        • CARMEN
          5 martie 2021

          Multumesc foarte mult pentru raspuns.
          Aveti dreptate. Orice am face nu putem reproduce intr-o camera de apartament conditiile atmosferice din mediul natural al plantelor, mai ales in cazul celor care prefera umiditate. Cu cele care prefera aerul uscat este mai usor.
          Voi pulveriza plantele in continuare cu frecventa pe care mi-ati recomandat-o. Poate voi avea in vedere pe viitor si un umidificator daca voi gasi unul la un pret bun. Dar nu ma voi astepta sa faca minuni. Doar asa ca sa ma scuteasca de pulverizare. Ramane de vazut.

          # 83358
          1 urează frunze verzi
    • CARMEN
      21 octombrie 2021

      Buna ziua
      Crinul pacii din imagine este unul din cei doi care apar in pozele atasate in mesajele anterioare. Numai ca acum frunzele nu mai sunt de un verde inchis si foarte lucioase. S-au mai subtiat, au capatat un aspect tern si o culoare verde deschis chiar usor galbuie in degrade.
      Pe amandoi i-am scos afara in luna mai, pe pervazul exterior al ferestrei asa cum se vede in imagine. Este o fereastra care este umbrita de balconul de deasupra deci nu se poate spune ca au frunzele au fost afectate de soarele puternic din timpul verii.
      I-am fertilizat o data la doua saptamani cu Biplantol Vital.
      In primavara i-am mutat intr-un ghiveci cu gura mai larga iar udarea am facut-o astfel incat sa umezesc foarte bine pamantul de jur imprejur, dupa care pana la urmatoarea udare am asteptat pe cat posibil ca acesta sa se usuce. Am si cantarit ghiveciul, pentru a nu exagera cu apa. Dar, degeaba. Varfurile frunzelor, unele dintre ele, sunt maronii.
      Nu prea inteleg ce se intampla. Am gresit undeva? De ce arata atat de rau? Este vorba de o boala (posibil cloroza) sau de un daunator? Nu ar fi exclus.
      Poate ma ajutati cu un sfat, pentru ca in scurt timp ii voi baga in casa pe amandoi si nu as vrea, in cazul incare au ceva, sa se transmita si altor plante.
      Nu am putut atasa decat o singura poza, dar poate este relevant. Va multumesc

      # 110240
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        21 octombrie 2021

        Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cand au aparut, mai exact, simptomele.

        # 110291
        0 urează frunze verzi
    • CARMEN
      21 octombrie 2021

      Cam din perioada verii. Din cauza asta initial am crezut ca ar putea fi din cauza caldurii excesive. Cu timpul mi-am dat seama ca nu aceasta este cauza.
      Pe acelasi pervaz a fost si un sporul casei care a fost afectat de acarieni. Am postat o poza cu el pe forum si mi s-a dat acest diagnostic. Nu am reusit sa il salvez. Ma gandesc ca poate si crinul pacii ar putea fi in aceeasi situatie. O combinatie intre acarieni si probabil o cloroza pentru ca prea sunt decolorate si subtiate frunzele.

      # 110317
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 octombrie 2021

      In acest caz, este posibil sa fie vorba de o usoara deficienta (probabil de azot). Totusi, de moment, deoarece plantele vor intra in perioada de repaus vegetativ, puteti aplica un produs ca Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, pentru a sprijini rezistenta la stres, boli sau daunatori. Din primavara, insa, la pornirea in vegetatie, le puteti administra un ingrasamant pentru plante de interior Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, cu un continut optim de azot, fosfor, potasiu si fier.

      # 110324
      0 urează frunze verzi
    • CARMEN
      22 octombrie 2021

      Totusi, nu trebuie sa aplic nici un tratament? Inescticid?Acaricid?Fungicid? Nu este nici un pericol daca va intra in contact cu alte plante?
      Am astasat si o imagine mai in detaliu, daca ajuta cu ceva.
      Produsele recomandate le voi aplica pe rand. Pe perioada toamna -iarna doar produsul care se aplica prin pulverizare iar din primavara cel de-al doilea. Probabil, le voi cumpara impreuna.
      Produsul Biplantol vital la ce altceva il mai pot folosi daca el nu a dat rezultate bune in aceasta situatie?

      # 110331
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        22 octombrie 2021

        Simptomele din fotografia atasata nu sunt specifice unei boli, ci par mai degraba caracteristice unei carente nutritive, asa cum este precizat si mai sus. Astfel, este indicata aplicarea cu regularitate a Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, deoarece acesta sporeste rezistenta plantelor, facandu-le mai putin susceptibile la atacul bolilor. Vital NT, 250 ml este un ingrasamant special formulat pentru a ajuta plantele sa depaseasca o anumita perioada de stres, insa, pentru a corecta carentele nutritive, este necesara administrarea unui ingrasamant cu o compozitie echilibrata, optimizata pentru a suplini cerintele nutritionale ale plantelor de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

        # 110361
        0 urează frunze verzi
        • CARMEN
          22 octombrie 2021

          Am inteles. Multumesc pentru raspuns. Cred ca saptamana viitoare voi face comanda cu cele 2 produse.
          Biplantol Vital NT voi folosi anul viitor pentru trandafiri in gradina, aplicat prin pulverizare seara sau dimineata. Cand incep sa creasca temperaturile.
          Caldura excesiva cred ca poate fi considerata un factor de stres pentru plante. Sau in alte situatii, dar deocamdata asta este singura situatie de stres cum ati spus, care imi vine in minte.

          # 110395
          2 urează frunze verzi
Vezi 6 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Spathiphyllum-ingrijire-sfaturi
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Spathiphyllum

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi