• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alina
   24 noiembrie 2020

   Ficus Microcarpa – cum aplic tratamentul pentru paduchii lanosi?

   Buna ziua,

   Am primit cadou un Ficus Microcarpa Ginseng si am observat ca ii tot cad frunzele (toate sunt verzi) si are si pete ruginii pe unele.

   In urma descrierii de mai sus, mi-am dat seama ca are paduchi lanosi si am achizitionat Mavrik 2F (5ml) de la dumneavoastra.
   Din comentariile de mai sus inteleg ca trebuie pulverizata substanta dupa ce a fost amestecata in apa.

   Ma puteti ajuta cu raportul pentru amestec (pentru o planta ornamentala) si intervalul in care trebuie reaplicat (ex. o data la 10 zile)?

   Idem pentru Ortiva Top (10ml), achizitionat tot de la dumneavoastra pentru combaterea patarii frunzelor.

   Multumesc anticipat pentru raspuns!

   #79640 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   25 noiembrie 2020

   Buna ziua. Impotriva paduchilor lanosi, se poate efectua un tratament cu insecticid Mavrik 2 F (Mavrik 2 F, 5 ml ), in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare, iar la 5-7 zile de la aplicarea insecticidului, se poate efectua un tratament cu fungicidul Ortiva Top (Ortiva Top, 10 ml), in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Inaintea aplicarii tratamentelor este indicat sa indepartati frunzele puternic afectate. Daca se considera necesar, puteti reveni cu Mavrik dupa alte 5-7 zile de la efectuarea tratamentului cu Ortiva Top.
   Solutia trebuie utilizata in maximum 24 de ore de la preparare, astfel isi pierde proprietatile. De aceea, este recomandat sa pregatiti doar solutia de care aveti nevoie pentru un tratament. Nu se poate preciza un volum exact de solutie, acest lucru depinde de talia plantei, desimea frunzisului, etc. Este indicat sa pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor.
   Incepand din primavara, se recomanda aplicarea unui ingrasamant special formulat pentru bonsai, care stimuleaza cresterea sanatoasa a plantei si contribuie la rezistenta tesuturilor (Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml).
   Pentru mai multe detalii legate de ingrijirea bonsailor, puteti accesa articolul nostru (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire).

   • Anonim
    27 noiembrie 2020

    Multumesc pentru informatii si promptitudine!

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.