Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Carabasu Cosmin
      12 iulie 2021
      0 urează frunze verzi

      De ce se stramba frunzele pe axul propriu la maslin?

      Buna seara,

      Ma puteti va rog ajuta cu un remediu pentru problema cu care ma confrunt la maslinul pe care il am de aproape 2 luni pe balcon? Frunzele acestuia au inceput sa se rasuceasca, usuce si sa cada. Nu l-am mutat inca din ghiveciul in care l-am cumparat, iar acesta are orificii pentru scurgerea apei. Udarea o fac cam o data pe saptamana.

      # 98100

      8 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 iulie 2021

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii cu maslinul in ansamblu si sa ne precizati mai multe detalii: cand au aparut simptomele, mai exact? care sunt conditiile de mediu din spatiul respectiv (sol, temperatura, umiditate)? solul se usuca intre doua udari? i-ati administrat tratamente sau ingrasaminte pana acum? ati observat daunatori pe frunze/ramuri? frunzele au o textura casanta?

      # 98183
      0 urează frunze verzi
    • Carabasu Cosmin
      13 iulie 2021

      Nu am observat daunatori pe nicio frunza. Acestea nu sunt casante dupa ce cad, se fac ca un sul.

      Eu stau in Bucuresti, deci in ultimul timp, inafara de vant puternic nu ar trebui sa fi avut ceva care sa-l afecteze din punct de vedere conditii.

      Problemele cred ca au aparut putin dupa ce l-am adus acasa si am considerat ca asa reactioneaza dupa transport, dar m-am alarmat cand am vazut ca ii pica din ce in ce mai multe frunze.

      Am comandat deja de la dumneavoastra un Biplantol Vital NT si un ingrasamant organic Zimmerplanzen, insa nu au ajuns inca asa ca nu am inceput aplicarea

      # 98211
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        13 iulie 2021

        Din detaliile mentionate, cel mai probabil simptomele au fost determinate de stresul suferit la transport, precum si de modificarea conditiilor de mediu (din spatiu protejat, pe balcon deschis). Astfel, daca ati actizitionat deja ingrasamintele mentionate, de moment, puteti administra cateva tratamente (prin pulverizare) cu Vital NT, 250 ml, iar concomitent (prin udare), pe tot parcursul perioadei de vegetatie, ii puteti aplica ingrasamantul Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.
        Totusi, pe viitor, pentru a sprijini cresterea sanatoasa (si eventual, inflorirea maslinului), puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special conceput pentru cerintele nutritite ale plantelor mediteraneene: Plante Mediteraneene Wuxal, 250 ml. De asemenea, pentru o ingrijire optima, se recomanda inlaturarea pietrisului de la baza maslinului (deoarece acesta blocheaza evaporarea apei si favorizeaza dezvoltarea bolilor de sol) si udarea moderata (lasand substratul sa se usuce intre udari).
        Mai multe informatii despre ingrijirea maslinilor sunt descrise si in articolul nostru: Maslin, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 98270
        0 urează frunze verzi
        • Cosmin Carabasu
          14 iulie 2021

          Multumesc. I-am aplicat in seara asta tratamentul, sper sa-si revina. O seara buna

          # 98282
          1 urează frunze verzi
          • Carabasu Cosmin
            19 august 2021

            Buna dimineata,

            Am aplicat tratamentul si partea buna este ca frunzele si-au revenit, iar caderea lor a fost stopata. Va multumesc pentru sfaturi.

            Problema pe care o am acum este ca nu stiu ce sa fac cu ramurile/frunzele uscate. Sa le indepartez prin taiere sau credeti ca au vreo sansa sa-si revina?

            # 103811
            0 urează frunze verzi
            • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
              19 august 2021

              Buna ziua. Ne bucuram ca si-a revenit! 😀 Referitor la partile uscate, deoarece acestea nu isi vor mai reveni, cel mai indicat ar fi sa le indepartati.

              # 103821
              0 urează frunze verzi
              • Carabasu Cosmin
                15 noiembrie 2021

                Buna seara,

                Am revenit cu problematicul meu maslin. Dupa ce a dat frigul afara, am decis sa-l replantez intr-un ghiveci mai mare si folosind pamant special de maslini, dupa care l-am bagat in casa. Toate au mers bine, pana cand acum vreo saptamana au inceput sa-i cada frunzele si nu pare sa se opreasca prea curand. Frunzele au un aspect normal, fara niciun daunator pe ele(din ce imi dau eu seama). Mentionez ca il ud cam o data /sapt, iar atunci ii pun ingrasamantul recomandat.

                Ma puteti ajuta cu un sfat din nou?

                Multumesc,
                Cosmin

                # 111945
                0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 noiembrie 2021

      Buna ziua, avand in vedere ca a fost transplantat recent, aceasta operatiune a determinat caderea frunzelor. Momentan, pentru a imbunatati calitatea substratului si pentru a stimula inradacinarea, se recomanda aplicarea prin udare, a unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, precum AMN BonaVita, 500 ml. De regula, transplantarea este o operatiune ce se efectueaza primavara, inaintea intrarii plantelor in vegetatie. Mai multe informatii sunt prezentate si in articolul nostru: Transplantarea plantelor decorative de interior. Totodata, este important ca ghiveciul sa prezinte orificii pentru scurgerea apei, pentru a asigura un drenaj corespuzator si oxigenarea substratului. Deoarece vasul din imagine nu pare sa prezinte orificii, este imortant sa acordati o atentie deosebita udarilor, evitand excesul.

      # 111999
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Maslin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi