Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Elena Preoteasa
      13 ianuarie 2017
      0 urează frunze verzi

      Daunatori lamai

      Buna ziua, va scriu in legatura cu un mesaj pe care l-am postat la adresa (Citrice, informatii despre boli, daunatori si tratamente) si pe care il redau din nou aici:
      „Elena
      11/01/2017 la 8:19 am
      Buna ziua! Am un lamai de 4 ani. Pana anul acesta a crescut foarte frumos si a facut multe fructe. A fost tratat de mai multe ori pentru paduchele testos cu suces.Anul acesta insa, chiar din vara, totdeauna vara il tin afara, a avut o vegetatie f slaba, in sensul ca nu i-au crescut lastari noi, a stacnat mult in crestere, dar fructe a facut mereu. Nu am observat pe frunze nimic, dar frunzele erau tot mai vestede. Dupa ce l-am bagat in casa i au cazut multe frunze si a inflorit tot mai rar. De ceva timp am observat pe frunze un praf alb, destul de mult. L am stropit cu ceva cumparat din supermarket care e si insecticid si fungicid insa degradarea continua. I au cazut toate frunzele de pe unele crengi care incep sa se usuce acum iar praful alb de pe frunfe incepe iar sa l acopere.Este un paf nisipos . Va rog un sfat. Multumesc.”

      Conform raspunsului dumneavoastra, va transmit atasat prin acest post cateva imagini cu planta afectata.
      Va multumesc.

      # 65346

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 ianuarie 2017

      Posibil ca stagnarea plantei si lipsa noilor cresteri sa fie din cauza lipsei de nutrienti, in cazul in care nu ati aplicat fertilizari (frunzele din varfurile lastarilor arata o deficienta de fier). Caderea frunzelor este o problema frecvent aparuta la citrici in perioada imediata transferului din exterior in interior. Acest transfer se realizeaza treptat, astfel incat planta sa se aclimatizeze. In plus, lumina insuficienta si temperaturile ridicate din camera duc deasemenea la caderea frunzelor. Cei doi factori se coreleaza intotdeauna. Iarna plantele beneficiaza de mult mai putina lumina decat au nevoie, deci se recomanda si scaderea temperaturii din camera (10-18 grade). Puful alb de pe frunze pare a fi un atac de paduchi lanosi insa nu se poate observa foarte clar din poze. Va rugam sa ne trimiteti cateva poze care sa arate exact partea superioara si inferioara a frunzelor. Va multumim!

      # 65351
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi