Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Farauanu Valentin
   2 iulie 2021
   2 urează frunze verzi

   Crengutele gardului viu de hibiscus sunt acoperite de puf alb

   Crengutele de gard viu hibiscus plantat in fata casei la sfarsitul lunii aprilie s-au albit. Nu am aplicat nici un tratament sau ingrasamant doar irigat.Gardul s-dezvoltat frumos dar a aparut această problemă.Ce Îmi recomandati pt a dispare praful alb de pe crengute ?

   #95700

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 iulie 2021

   Buna ziua. Puful alb este caracteristic in cazul a doi daunatori : Metcalfa pruinosa (cicada melifera) sau Eriosoma lanigerum (paduchele lanos). Simptomele atacului celor doi daunatori sunt foarte asemanatoare si nu pot fi stabilite decat printr-o examinare mai amanuntita. Va rugam sa verificati daca atunci cand indepartati acel puf, observati prezenta unui fluture (cicade), ori daca se observa prezenta paduchilor lanosi (acestia sunt mai vizibili si sa misca mai greu decat cicada), iar prin strivire, elibereaza o substanta rosiatica.
   De asemenea, va rugam sa atasati cateva fotografii mai clare cu planta.

   #95710
   0 urează frunze verzi
   • Farauanu Valentin
    5 iulie 2021

    Multumes pt indrumare.Amprivit atent crengutele de gard viu si am observat că atunci cind indepartam puful alb de pe crenguțe sareuau sau zburau niste purici albi.Unul din ei s-a asezut pe brat si a inceput să se deplaseze usor.Cînd l-am zdrobit era lipicios.Am mai observat frunze gaurite si o larva.Ce trebuie să fac ?

    #96336
    0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     5 iulie 2021

     Din imaginile atasate, plantele par a fi atacate de cicada melifera, iar in una din fotografii se poate observa si o omida. In acest caz, este indicat sa efectuati un prim tratament cu un insecticid precum Faster 10 CE, 2 ml, in doza de 2 ml/6 L apa, iar la 7 zile dupa tratament, este indicat sa alternati cu un insecticid precum Deltasap 2.5 EC, 5 ml, in doza de 5 ml/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina.
     La 7-10 zile de la aplicarea tratamentelor cu insecticid, pentru a spori rezistenta plantelor la atacul agentilor fitopatogeni si pentru a tine daunatorii la distanta, este indicata administrarea regulata a unui ingrasamant precum AMN Fusek, 500 ml. Ingrasamantul se aplica pe tot parcursul perioadei de vegetatie, prin pulverizare foliara, in doza de 100 ml/10 L apa.
     In plus, incepand cu luna august, pentru a creste rezistenta plantelor la seceta si inghet, precum si la conditiile capricioase din sezonul rece, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant granular precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg.

     #96490
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hibiscus-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Hibiscus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi