Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andra
      28 ianuarie 2024
      7 urează frunze verzi

      Calathea, Pete maro

      Bună ziua, am achiziționat o calathea în urma cu câteva zile, I s-a schimbat ghiveciul și am observat ca frunzele încep sa se păteze. Este poziționată la aproximativ 2 m de fereastra. Care ar putea fi cauza acelor pete?
      Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.

      # 204007

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 ianuarie 2024

      Buna ziua. In cazul de fata, cel mai probabil deprecierea poate fi corelata cu un cumul de factori, dintre care se aminteste stresul suferit la transport, manipulare, transplantare si schimbarea conditiilor de mediu si ingrijire, precum si posibilitatea instalarii unor agenti fitopatogeni vatamatori (boala).
      De moment, se recomanda eliminarea regulata a frunzelor depreciate si pastrarea plantei intr-un loc constant, in conditii optime de vegetatie (Calathea, informatii si sfaturi de ingrijire). Daca considerati ca este necesar, puteti avea in vedere si efectuarea a doua-trei tratamente radiculare, cu un fungicid bilogic precum Dynamic, 100 g, aplicat prin udare la un interval de 7-10 zile, in doza de 10 g/10 L apa (la o aplicare se administreaza o cantitate de solutie egala cu cantitatea de apa utilizata la o udare normala). Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      Udarea se recomanda a fi efectuata moderat, cu cantitati optime de apa, doar atunci cand stratul superficial al substratului este uscat (primii 3-5 cm). Udarea in exces poate duce la putrezirea radacinilor, caderea frunzelor si crearea unui dezechilibru plantei. Pe viitor, se recomanda pulverizarea fina a plantei cu apa filtrata, pentru asigurarea umiditatii optime la nivelul frunzelor. Pentru stimularea dezvoltarii optime a radacinilor, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform indicatiilor din descrierea produsului (prima administrare se recomanda a fi efectuata la un interval de 10-14 zile de la tratamentul fitosanitar cu fungicid).

      # 204052
      0 urează frunze verzi
      • Andra
        30 ianuarie 2024

        Mulțumesc pentru răspuns. Voi urmări îndeaproape planta, iar dacă va fi necesar o sa aplic tratamentele recomandate.

        # 204229
        1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Calathea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi