Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandra
      1 octombrie 2023
      2 urează frunze verzi

      Buxus, au inceput sa se usuce

      Am 2 buxuri, unul mai mic, unul mai mare, pana i-am plantat au inceput sa se usuce, i-am curatat, i-am plantat…dar nu par sa isi revina complet. Au parti verzi. Sa tai din partile uscate? Eu am incercat sa curat din frunzele uscate.
      Mentionez ca pe unul dintre ei face si cainele pipi…nu stiu daca si asta sa fie problema pentru care nu s-au regenerat.
      Va multumesc !

      Attachments:
      # 186626

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 octombrie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa mentionati momentul achizitionarii si momentul plantarii, sa descrieti conditiile de mediu din zona respectiva (temperaturi, precipitatii, sol, lumina), modul si intervalul de timp la care se realizeaza udarea, cantitatea aproximativa de apa utilizata la o udare, daca solul este ud la suprafata intr-un moment oarecare (puteti observa prin indepartarea pietrisului decorativ de la baza buxusului), daca ati aplicat ingrasaminte sau alte solutii pe buxusi sau in apropiere, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. In plus, va rugam sa verificati cu atentie si sa mentionati daca identificati simptome specifice unor boli sau atacului unor daunatori (Buxus, informatii despre boli, daunatori si tratamente, in special omida paroasa a buxusului – molii, depuneri de oua, larve galbene, pupe sau panze fine).

      # 186660
      0 urează frunze verzi
      • Alexandra
        2 octombrie 2023

        Este o zona cu lumina cam toata ziua, udarea se facea la 2, 3 zile, acum ca au scazut temperaturile, am rarit putin udarea…nu pare a fi niciun daunator, cel mic are mugurasi noi verzi facuti recent, dar nu stiu ce sa fac cu partea uscata, daca sa o tai..sa incerc sa o curat iar…udarea se face cu un furtun, nu exista aspersoare in zona aceea

        # 186661
        1 urează frunze verzi
        • Alexandra
          2 octombrie 2023

          Ingrasamant nu am aplicat nimic momentan

          # 186662
          1 urează frunze verzi
          • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
            2 octombrie 2023

            In cazul acesta, pe baza fotografiilor atasate si a informatiilor oferite nu se poate preciza cu exactitate motivul deprecierii. De moment se recomanda eliminarea integrala a tuturor partilor de planta uscate, cu un instument bine ascutit si dezinfectat in prealabil (ex. Foarfeca Floristic Pruner). Odata cu efectuarea acestor lucrari, se recomanda verificarea arbustilor (daca acesta prezinta simptome care pot fi corelate cu boli fungice sau atacul unor daunatori). In cazul in care observati astfel de simptome, va rugam sa reveniti cu fotografii clare si descriere cat mai completa.
            In plus, se recomanda eliminarea pietrisului si a resturilor vegetale de la baza plantelor, respectiv afanarea usoara a stratului superficial al solului. Este importanta pastrarea unei portiuni de teren permanent afanat si lipsit de diverse materiale in jurul plantelor, cel putin pe aria raspandirii radacinilor. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata.
            In plus, avand in vedere perioada in care ne aflam, se recomanda administrarea unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg (prin imprastiere in jurul plantelor, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare si udare, conform instructiunilor din descrierea produsului). Acest ingrasamant are efect de sporire a rezistentei la seceta si inghet, imbunatatind totodata echilibrul hidric al plantelor Se poate aplica la o gama larga de specii, inclusiv la gazon.
            Incepand din primavara urmatoare, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru stimularea dezvoltarii optime a radacinilor si, implicit, marirea rezistentei plantelor la factorii de stres, precum AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produsului.
            De asemenea, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant precum Buxus NT, 250 ml, prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta. Se aplica o singura data in aceasta perioada, imediat dupa curatarea partilor de planta uscate. Ulterior, fertilizarea regulata cu acest ingrasamant poate fi reluata din primavara.
            Pentru mai multe informatii detaliate despre ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolul nostru: Buxus, informatii si sfaturi de ingrijire. Evolutia celor doua exemplare fotografiate nu poate fi precizata.

            # 186688
            0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi