Vezi 2 fire de răspunsuri
    • M.C.
      10 iunie 2022
      5 urează frunze verzi

      Arțar cu frunze patate, afectate

      Bună ziua. În luna Iunie pus puțin ingrăşământ N-P-K (MgO): 10-5-20(+4), şi am şi stropit cu soluție amestec Champ şi Nisorun arțarul. În perioada următoare pământul nu prea a fost udat. Îmi puteți spune motivul clorozei şi dacă tratamentul cu fier este indicat.

      # 130788

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 iunie 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa atasati cateva fotografii cu artarul in ansamblu si sa ne oferiti cateva detalii in ceea ce priveste momentul plantarii, momentul debutarii simptomelor, conditiile de mediu in care este amplasat artarul (sol, temperaturi inregistrate, conditii de lumina etc.), modul si intervalul de timp la care se realizeaza udarea, momentul, modul si dozajul folosit la efectuarea tratamentelor, respectiv alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, se recomanda verificarea cu atentie a simptomelor de pe frunze si descrierea cat mai detaliata a acestora.

      # 131047
      0 urează frunze verzi
    • M.C.
      14 iunie 2022

      toate frunzele sunt cam la fel, momentul plantarii- cu mult timp inainte, momentul debutului- la aprox. o saptamana dupa stropire, amplasare- in ghiveci mare, plin soare, caldură, sol- din comerț, udarea – iregulata, mai mult inexistenta, momentul aplicarii tratamentului- seara târziu, modul aplicarii- stropire manuala, dozaj Champ 30g si Nisorun 5g in 10l, la recomandarea furnizorului de tratament.

      # 131059
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        14 iunie 2022

        In cazul acesta, deprecierea frunzelor a intervenit, cel mai probabil, in urma unui cumul de factori abiotici, precum spatiul insuficient in ghiveci, posibil arsuri solare, necorelarea factorilor de mediu (temperaturi ridicate, lipsa udarii), usoare simptome de fitotoxicitate etc. In general, este indicata aplicarea individuala a produselor de protectia plantelor sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec. Substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia) sunt mentionate de regula pe ambalaj. In plus, inaintea utilizarii oricarui amestec de produse, este indicata efectuarea unui microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa, pentru a stabili compatibilitatea. Amestecul nu se va utiliza in cazul in care produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii.
        De moment, se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate si udarea regulata a artarului, ori de cate ori substratul este uscat la suprafata (in primii cm). Este cunoscut faptul ca plantele in ghiveci (in special cele de dimensiuni mari sau cele arborescente) au nevoie de mai multa atentie in ceea ce priveste udarea, intrucat spatiul si pamantul este limitat. De asemenea, se recomanda respectarea conditiilor generale de ingrijire, detaliate in articolul nostru: Artar, informatii si sfaturi de ingrijire. Avand in vedere faptul ca substantele nutritive sunt limitate in ghiveci, se recomanfa dertilizarea regulata a artarului, cu ingrasaminte specifice: prin udare la radacina: Ingrasamant Organic Artar Ahorn-Fit, 350 ml si prin pulverizare foliara: Terra-Sorb Foliar, 250 ml sau AMN Optiferrum, 500 ml , conform instructiunilor din descrierea produsului. Aceste ingrasaminte sprijina rezistenta plantei la boli si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, avand efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a artarului.

        # 131067
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

artar-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Artar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi