Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Ion Minca
      13 septembrie 2021
      0 urează frunze verzi

      Arbust cu frunze albicioase

      Am o zona verde cu un arbust ale carui frunze au capatat o tenta albicioasa.
      Initial am incercat cu Deltasap 2,5 EC alternat cu Kaiso Sorbie 5 EG (pe care le-am folosit la indicatiile dv. pentru a combate Omida paroasa la un buxus). Tratamentul zonei verzi nu a avut efect.

      Va rog sa-mi precizati ce boala are planta respectiva si ce tratament ar fi indicat.
      Am atasat citeva imagini – sper sa va ajute la diagnostic. Dupa cum se vede doar pe alocuri a mai ramas cite o frunza neafectata, complet verde.

      # 106781

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 septembrie 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre arbust: cand au debutat simptomele, mai exact? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta (verificati cu atentie)? Pe frunzele afectate se observa formatiuni sub forma de pulbere?
      De asemenea, va rugam sa atasati cateva fotografii mai clare cu frunzele afectate, facute de aproape (cu partea superioara si inferioara).

      # 106838
      0 urează frunze verzi
    • Ion Minca
      14 septembrie 2021

      Iata informatiile solicitate:
      – boala a inceput in urma cu doua luni. la inceput pe zone izolate si apoi s-a generalizat pe intega suprafata (sint doua suprafete de 4mx075m pe ambele laturi ale aleei de intrare in casa). Cu mare greutate se mai gasestc citeva frunze ne atacate de boala. In schimb, am o planta in gardina (pe partea opusa a casei) care este sanatoasa.
      – nu am observat nici un daunator pe frunze
      – nu se observa pulbere pe frunze ci pur si simplu s-a schimbat culoarea, culoarea verde de pe fata s-a estompat si s-a apropiat de culoarea de pe spate. In plus au aparut punctisoare negre pe ambele fete, fata verso.
      Am atasat imagini cu frunze bolnave – fata/spate si cu o frunza sanatosa – fata/spate.
      Am incercat cite o stropire cu Score, cu Deltasap 2,5 EC si cu Kaiso Sorbie 5 EG. Am folosit apoi Thumi, cadoul dv. Tratamentul nu a avut efect.

      # 106855
      0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 septembrie 2021

      Din informatiile oferite, pare sa fie vorba despre o patare. In acest caz, se recomanda eliminarea partilor afectate (pe cat posibil), deoarece nu isi vor mai reveni si efectuarea a 2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid cu spectru larg de actiune precum Zoxis 250 SC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      In plus, pentru a creste rezistenta arbustului la boli/daunatori, precum si la inghet si alte conditii capricioase din sezonul rece, ii puteti administra un ingrasamant granular precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg.

      # 106871
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de Exterior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi