Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Stangaciu Elena
      26 martie 2024
      1 urează frunze verzi

      Acarieni, insecte mici rosii in casa

      Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o soluție pentru aceste insecte. Sunt mici, roșii și din ce în ce mai mulți sunt doar la ușa mare de la terasă, dar se extind. Menționez ca am o pisică care stă în casă și aș dori o soluție care să nu o pună în pericol.
      Dacă nu există vă rog să mă ajutați cu procedura și termenul în care animalele nu trebuie să aibă contact cu zona. Deaseamenea dacă trebuie să dau în toată casa sau doar în aceea zona.

      Attachments:
      # 215285

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      26 martie 2024

      Buna ziua! In fotografia atasata par a fi prezenti acarienii rosii, posibil Bryobia praetiosa (clover mite). Astfel, daca acestia sunt prezenti in interior, este indicata efectuarea tratamentelor cu un insecticid cu spectru larg de combatere precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru. Acestea se aplica prin pulverizare si se lasa sa actioneze minim 4-6 ore. Ulterior, dupa aplicarea solutiei prin pulverizare, pana se va usca solutia aplicata, se poate aplica si un tratament prin fumigatie (i7.2 Dobol Fumigator, 10 g).
      Fumul va irita si va face daunatorii sa iasa din ascunzatori sau spatii greu accesibile, astfel, acestia intra in contact direct cu insecticidul pulverizat anterior. Dupa aplicarea produselor, camerele se vor aerisi corespunzator. In momentul efectuarii tratamentelor, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele trebuie sa paraseasca zona tratata. Ulterior, se va patrunde, dupa aerisire, iar suprafetele sensibile cu care puteti intra in contact direct se vor sterge corespunzator.
      In cazul in care le-ati observat prezenta si in exterior, in spatiul respectiv puteti avea in vedere efectuarea unui tratament cu un insecticid precum i14 Cytrol, 500 ml. Acesta se dizolva in apa si se aplica prin pulverizare, respectandu-se intocmai recomandarile de pe eticheta.

      # 215332
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

acarieni-sfaturi-combatere
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Acarieni

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi