Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Dragos
   14 noiembrie 2023
   1 urează frunze verzi

   Acarieni, Spider mites

   Buna seara,

   O parte din plante au frunzele decolorate și pe spate au mici pânze, și niste vietati foarte foarte mici, rosiatice. Din ce știu sunt spider mites.

   Ma puteți ajuta cu un sfat? Ce substante as putea sa folosesc?

   Mulțumesc,

   Dragos

   # 193138

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   15 noiembrie 2023

   Buna ziua! Daca ati identificat daunatorii ca fiind acarieni (spider mites – Acarienii la plantele ornamentale - identificare si combatere), puteti avea in vedere efectuarea a 1-2 tratamente cu un insecticid-acaricid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare uniforma pe plante.
   Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum ,Break Thru S 240, 2 ml in doza de 2 ml/10 L.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
   Pentru o identificare exacta a daunatorilor puteti avea in vedere atasarea a cateva fotografii clare cu atacul si daunatorii observati. Totodata, este indicat sa monitorizati evolutia plantelor, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

   # 193160
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

acarieni-sfaturi-combatere
Insecte daunatoare
Acarieni

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi