Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Adrian
   18 iunie 2015

   2 caisi care incepeau sa se usuce, frunzele se ofileau,au facut putine flori

   am 2 caisi care incepeau sa se usuce (frunzele se ofileau, uscau, au facut putine flori si nu au legat, practic nu aveau fructe iar frunzele mai erau pe 1/3 din coroana, avea secretii multe de clei) Am fost la un magazin fitosanitar de unde am vrut sa iau un dithane M45 pt a-i trata (am crezut ca are focul bacetrian”am un nectarin care acum 3 ani a facut basicarea frunzelor, Foc B .si l-am salvat f f greu”basicarea apare in fiacare an) o “specialista ” de vanzatoare mi-a spus ca este slab dithane, si mi-a recomandat camp 77. Dupa stopire cu champ , casii au pierdut si frunzele care le mai aveau, sunt ca si iarna fara frunze. au 14-21 zile de cand iam stropit si nu dau semne de infrunzire. au niste puieti la baza pe care incerc sa-i pastrez. Pomi adulti mai pot fi salvati cu ceva?

   #76130

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   18 iunie 2015

   Va fi imposibil ca pomii sa mai infrunzeasca acum. Este necesar sa asteptati pana la primavara, si sa efectuati din timp tratamentele pentru combaterea bolilor si daunatorilor.
   Acum mai puteti efectua tratamente cu Dithane (Dithane M 45, 20 g ) sau Score (Score 250 EC, 2 ml ). Dupa aceea, puteti face tratamente incepand inca cu intrarea in repausul vegetativ conform tabelului tratamentelor : Specii samburoase – Program de tratamente .

  • gabriel
   13 octombrie 2015

   De ce se usuca complet caisul dupa cativa ani ?

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    13 octombrie 2015

    Caisii sunt printre cei mai atacati pomi de boli si daunatori. Tocmai de aceea este necesar sa se efectueze tratamente de combatere si intretinere periodic. Ce tratamente ati aplicat pana acum?

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

2 caisi care incepeau sa se usuce, frunzele se ofileau,au facut putine flori Comunitatea Botanistii
Pomi fructiferi
Cais

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Antonio
  14 iulie 2021
  Cum sa salvez caisul care se usuca? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am un cais care se usuce, am dat cu solutie de cateva ore, dar nu a functiunat, si acum s-a uscat de tot. poza pe care v-am trimis este facuta acu 1 luna, si nu stiu daca se poate sa mai salvam. va rog frumos sa ne ajutati. va multumesc!
  0
  3
  Trimite
  Adrian Munteanu
  7 iunie 2021
  Frunze / ramuri uscate cais toaletat in toamna Comunitatea BotanistiiFrunze / ramuri uscate cais toaletat in toamna Comunitatea BotanistiiFrunze / ramuri uscate cais toaletat in toamna Comunitatea BotanistiiFrunze / ramuri uscate cais toaletat in toamna Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Am un cais care a fost tuns destul de mult in toamna, pentru a ii ajuta coroana. Mentionez ca pana acum nu l-am stropit cu nimic. Tocmai ce am observat faptul ca prezinta frunze uscate, rasucite, chiar aproape carbonizate, afectiune ce s-a intins si la ramuri (extremitati). Dupa cum arata, seamana destul de bine cu frunza basicata produsa de Taphrina, insa nu sunt specialist, deci nu sunt sigur. In afara de furnici, nu am observat vreo larva care sa fie vizibila cu ochiul liber, dar va atasez fotografii pentru o mai buna exemplificare. Va rog sa evaluati si sa imi propuneti un tratament cat mai rapid posibil. Multumesc anticipat, Adrian
  0
  1
  Trimite
  Daniel Szatmari
  31 mai 2021
  de ce mi se ofilesc frunzele la cais? Comunitatea Botanistiide ce mi se ofilesc frunzele la cais? Comunitatea Botanistiide ce mi se ofilesc frunzele la cais? Comunitatea Botanistiide ce mi se ofilesc frunzele la cais? Comunitatea Botanistii
  Am facut in primavara a spalare a caisului cu zeama bordeleza 1%, acum 3 saptamani am stropit cu Score+Mospilan, anul acesta nu a beneficiat de taieri, ieri am observat ca s-au ofilit frunzele doar pe anumite crengi,nu pe intreg pomul, de urgenta am stropit din nou cu Score+Dithane+Mospilan (fiind sambata dupa amiaza doar astea aveam la indemana), ploi au fost multe in ultimele zile si frig, locatia com.Harman, jud.Brasov, flori anul acesta nu a avut deloc probabil inghetate, toti mugurii florari se sfarmau la atingere.
  0
  3
  Trimite
  Bogdan COSTEA
  24 mai 2021
  tratament cais – frunze lipicioase si rasucite Comunitatea Botanistiitratament cais – frunze lipicioase si rasucite Comunitatea Botanistiitratament cais – frunze lipicioase si rasucite Comunitatea Botanistiitratament cais – frunze lipicioase si rasucite Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, am in gradina un cais de 4 ani care are pe frunze diverse insecte, gaurele si chiar ceva ce se aseamana cu oua. Se vede in pozele atasate. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. P.s.: unele frunze au pe ele o substanta luciasa si lipicioasa, ca si cum s-ar fi varsat un sirop dulce pe ele si altele sunt rasucite, ca si cum ar fi deshidratate si se strang ghem.
  0
  1
  Trimite
  Pătru Jeana
  18 mai 2021
  Ciuruire la cais Comunitatea Botanistii
  Am stropit caisul cu Champs + Talent
  0
  1
  Trimite