• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cosmin
   31 martie 2024
   2 urează frunze verzi

   Cais, informatii despre altoire

   Am altoit un cais in despicatura. Mladitele cu care am altoit au avut atat muguri vegetativi cat si muguri floriferi (la cais mugurii floriferi cresc alaturi de cei vegetativi).
   La cateva saptamani dupa altoire mugurii floriferi s-au deschis, iar mugurii vegetativi incep sa genereze mici frunzulite. Practic fiecare altoi are cate 1-2 floricele si cate 2 muguri vegetativi care par sa inceapa sa se dezvolte (deocamdata sunt intr-o faza incipienta).

   Stiu ca ideal ar fi fost ca altoiul sa contina doar muguri vegetativi, dar avand in vedere situatia din prezent cum sa procedez?

   Sa indepartez manual florile astfel incat energia pomului sa se indrepte exclusiv catre mugurii vegetativi sau astept sa cada singure?

   # 216724

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • DoruCunoscător
   1 aprilie 2024

   Salutare! Da, florile trebuie indepartate neaparat (dar cu mare atentie cat sa nu deranjati cresterile vegetative). Eu va sugerez ca nici la anul sa nu lasati flori, in primii 2 ani este bine ca planta sa fie lasata sa se dezvolte vegetativ ca apoi sa aiba resurse necesare si pentru fructe! Mult spor!

   # 216890
   1 urează frunze verzi
   • Cosmin
    9 aprilie 2024

    Am îndepărtat florile în urma cu o săptămâna iar altoii continuă să se dezvolte destul de bine, din mugurii altoilor s-au dezvoltat mănunchiuri de frunzulițe.
    Pe de altă parte, pomul încearcă să refacă masa vegetativă pierdută prin altoire. S-au trezit și alți muguri dormind și au început să apară și o mulțime de mici lăstari pe trunchi în diverse locuri, sub nivelul atolilor. Să îndepărtez acești lăstari acum, de la stagiu de muguri și să las exclusiv altoii sau, având în vedere că pomul nu are deloc masă vegetativă să aștept câteva săptămâni și să-i las să facă fotosinteză până ce pomul se reface puțin, până ce altoii se dezvoltă mai bine și abea apoi să îndepărtez definitiv micii lăstari de sub nivelul atolilor?
    Acești lăstari nu par deocamdată să influențeze dezvoltarea altoilor, cred că este doar o modalitate a pomului prin care încearcă să refacă pe orice cale, cît mai repede, masa vegetativă pierdută odată cu secționarea pentru altoire.

    # 218972
    0 urează frunze verzi
    • DoruCunoscător
     9 aprilie 2024

     Va sfatuiesc sa inlaturati tot ce creste pe portaltoi, chiar din primele stadii, deoarece este nevoie ca toata energia pomului sa se duca catre calusarea, cresterea si dezvoltarea altoilor.

     # 218989
     1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cais

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi