Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristina Nedelcu
      14 decembrie 2020
      14 urează frunze verzi

      Dracena – puncte albe pe tulpina și pe frunze

      Bună seara
      Una dintre cele 3 tulpine de dracena din ghiveci are puncte albe asa cum se vede în pozele atașate. Nu nu am schimbat nimic în modul de îngrijire.
      Ce tratament îmi recomandați?
      Multumesc!

      # 66306

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 decembrie 2020

      Buna ziua. Din imaginile atasate, dracaena pare atacata de paduchi testosi. Impotriva acestora, este indicat sa efectuati tratamente cu insecticide precum Movento 100 SC (Movento 100 SC, 7.5 ml), in doza de 7,5 ml/10 L apa sau Mospilan 20 SG (Mospilan 20 SG, 3 g), in doza de 3 g/10 L apa. Se pot efectua doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele, precum si alternarea produselor. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Movento, urmatorul tratament il puteti efectua cu Mospilan, la 5-7 zile fata de primul. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru (Break Thru S 240, 2 ml), in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor cu insecticid, este indicat sa folositi un produs pentru intretinerea plantelor ornamentale, precum Biplantol Contra X (Contra X, 500 ml), aplicat direct prin pulverizare. Se poate folosi in cazul plantelor care au suferit atac de daunatori.
      La anul, incepand din primavara, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special destinat plantelor de interior, care sa stimuleze cresterea vegetativa, precum Ingrasamant Organic (Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml).

      # 66311
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dracaena

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi