Cicade

Cicade – fac parte din ordinul Homoptera, subordinul Cicadina. Sunt insecte mijlocii si mici, au capul hipogonat, aparatul bucal adaptat pentru intepat si supt, subtipul homopter. Sunt bune zburatoare, cu picioarele posterioare adaptate pentru sarit.
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Corina
  25 iulie 2021
  Anul acesta a fost invadată grădina de cicade. Am făcut până acum 2 tratamente, unul cu deltasap și unul cu faster ec, ultimul dintre ele în urmă cu o zi. Pentru al treilea tratament, cât de util ar fi Antario? Vreau să-l folosesc pentru că are o substanță activă cu care se combate și cydalima perspectalis. Mulțumesc!
  0
  5
  Musculiță necunoscută
  10 august 2020
  Bună ziua, această musculiță albă mi-a invadat toată grădina. De remarcat că stau lângă o pădure de câmpie și în acest moment vegetația ei este plină. Vă rog să mă ajutați. Mulțumesc.
  0
  9
  silviu
  6 august 2019
  buna seata! puteti sa ma ajutati in identificarea insectei din foto, seamana cu o plosnita de cereale doar ca este putin mai mica, zboara destul de rapid cand este descoperita si are o forma mai tridimensionala, nu plata ca plosnita...este daunatoare? am cateva frunze roase circular pe margine si ma gandeam ca ea este autoarea. multumesc!
  0
  3
  serban gabriela
  28 iunie 2017
  Buna ziua, va rog, imi puteti spune ce insecta este cea din imagine? Apare peste tot, dar pe ramurile smochinului stau precum margelele iar cum ma simte, trece imediat in partea opusa mie a crengii; parca se joaca ascunsa! :)! Multumesc frumos, poate ma lamuriti!
  0
  3
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Insecte daunatoare
Cicade

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec