musculita alba – cicada – metcalfa pruinosa

Vezi 4 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 4 Răspunsuri
  • #38251 Răspunde
   Musculiță necunoscută

   Bună ziua, această musculiță albă mi-a invadat toată grădina. De remarcat că stau lângă o pădure de câmpie și în acest moment vegetația ei este plină. Vă rog să mă ajutați. Mulțumesc.

  • #38291 Răspunde
   Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

   Buna ziua, in fotografiile atasate este prezenta cicada (Metcalfa pruinosa). Mai multe informatii despre aceasta sunt prezentate si in articolul nostru de pe blog: https://www.botanistii.ro/blog/insecte-daunatoare-cicada-melifera-metcalfa-pruinosa/. Pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa ne precizati ce plante aveti in gradina (daca sunt doar plante ornamentale sau daca aveti si plante de cultura).

  • #38294 Răspunde
   Emma Brahas

   Bună ziua,
   Mulțumesc pentru ajutor. Grădina este compusă din trandafiri (cei mai mulți), alte flori de sezon și câțiva arbuști mici: un aronia plantat în primăvara anului curent, un coacăz care acum este plin de pânze de păianjen. Ce fac ca și cultură este fâșia de la hotarul casei (roșii, castraveți și aromatice) dar nu sunt invadate de această cicadă cum ziceți dumneavoastră. Mulțumesc

  • #38538 Răspunde
   Ela Botanista, Ajutor in Gradina

   Buna ziua, avand in vedere faptul ca cicada melifera afecteaza, in special, plantele ornamentale, este indicat sa aplicati la acestea 1-2 tratamente preventive (la interval de 7-10 zile), cu un insecticid precum Karate Zeon (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), 2 ml/10 L apa. Pentru arbustii fructiferi (aronia si coacaz), nu avem informatii despre un insecticid omologat, care sa actioneze impotriva acestui daunator. Daca totusi nu consumati fructele, puteti urma acelasi tratament recomandat la plantele ornamentale.

  • #38541 Răspunde
   Emma Brahas

   Mulțumesc.

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">