Afide

Afide - Paduchii de plante este insecta foarte raspandita pe Glob, in Romania fiind prezenta in toate zonele in care sunt cultivate cereale paioase, fiind cea mai pagubitoare specie din aceste culturi. Formele aptere au corpul oval, de 1.5-2 mm lungime, de culoare verde deschis sau cu nuante galbui. Formele aripate au corpul de 1.2 - 1.9 mm lungime, cu capul si toracele brun si abdomenul verde.
Vizualizare 10 subiecte - 1 la 10 (din 10 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Diana
  10 iunie 2020
  Bună ziua, Pe plantele decorative au apărut diverse probleme, după cum se vede în poze. Pe phlox se vad niște pete maronii, iar pe plantuta cealaltă, frunzele se incretesc, nu sunt netede, dar nu se vede nici un alt semn de boala. De asemenea, după ploile recente s-au înmulțit musculițele din grădină, după cum vedeți în poză sunt verzui/albe și sunt extrem de multe. Din păcate am văzut ca sunt nu doar la mine, ci și pe stradă (asfalt) în aceleași cantități. Nu știu dacă sunt dăunătoare sau nu. Gradina a fost stropita de multe ori deja, cu insecticide și fungicide,precum actara, movento, mospilan. Ultima data a fost acum 5 zile, cu o combinație de sanmite, warrant, novadim și equation și dithane. In loc de efectul scontat, muștele s-au multiplicat! Prin cunoștințe se spune ca envidor ar fi o soluție mai buna, este adevărat? Gradina nu este cu plante comestibile, doar ornamentale,deci nu e o problema cu substanțe 'tari'. Va mulțumesc anticipat pentru ajutor.
  0
  3
  serban gabriela
  28 iunie 2017
  Buna ziua, va rog ajutati-ma, nu stiu ce sunt paduchii verzi din poza, toti lastarii noi sunt plini, frunzele din partea de jos a pomului s-au innegrit de parca sunt murdare; am stropit dar degeaba, am taiat frunze, lastari, dar nu scap de ei.. :( Si acum o saptamana erau foarte multe zburatoate rosii ca insecta din fotografie.. Nu mai sunt chiar atat de multe dar tot sunt; in plus au mai aparut unele; Ma depaseste situatia, va rog,ajutati-ma! Nu mi s-a mai intamplat asa ceva!! :( Multumesc!
  0
  1
  GIURANIUC MILICA
  10 iunie 2017
  Cum sa tratez s-au cu ce sa tratez paduchii de pe frunzele visinului? Sunt lipicioase ca mierea si au multi paduchi>
  1
  1
  iancu paul
  17 mai 2017
  Am un gard viu si au aparut pe frunze niste formatiuni pediculate .Ce boala este si cum se trateaza? Cu multumiri anticipate!
  0
  5
  maria dragos
  9 iunie 2015
  as dori sa stiu daca RELDAN este bun contra afidelor
  1
  1
  Popescu Ioana
  5 iunie 2015
  As dori sa stiu cum se dozeaza Actara 25 wg si mospilan 20 sg, pentru stropirea trandafirilor impotriva paduchilor verzi:cata apa la un produs. Multumesc anticipat!
  4
  1
  iulia
  20 mai 2015
  cum folosesc tratamentul cu decis la paduchii verzi ai trandafirului
  0
  1
  Gheorghe Jalba
  16 mai 2015
  Am doua cuiburi de capsuni pe balcon care au gramada de afide pe frunze. Varog sa-mi recomandati ceva impotriva acestora.
  0
  1
  robert
  22 aprilie 2015
  am plantat in gradina ridichii, salata si dovleci, numai ca au paduchi dupa parerea mea, frunzele sunt ca si cind le-ai intepa, ca un virf de ac. ce boala este si ce produs pot folosi? va multumesc!
  0
  1
  Sabin Lupu
  9 aprilie 2015
  Am nevoie de un insecticid pentru afide. exista ceva care sa nu afecteze animalele? pisica mea mai mananca din frunze... multumesc.
  1
  14
Vizualizare 10 subiecte - 1 la 10 (din 10 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Insecte daunatoare
Afide

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec