Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Eduard
   23 mai 2023
   2 urează frunze verzi

   gradina infestata cu afide si furnici

   Buna ziua!
   Gradina mea este infestata de furnici si de afide. Ce as putea folosi ptr a scapa de ambele?

   #167673

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 mai 2023

   Buna ziua, de regula, furnicile nu ataca plantele, ci sunt atrase de dejectiile dulci, lasate de anumiti daunatori (in cazul dumneavoastra afidele). Pentru a va putea ajuta cu o recomandare impotriva afidelor, va rugam sa ne precizati ce plante sunt prezente in gradina respectiva (mai exact, daca este compusa doar din plante ornamentale sau detineti si plante ce fructifica, de exemplu, pomi, arbusti fructiferi etc.)

   #167726
   0 urează frunze verzi
   • eduard
    24 mai 2023

    Buna ziua!
    Va multumesc!
    Detin pomi fructiferi ( mar / par / visin).
    Dar si trandafiri si magnolii.

    De asemenea, am cultivat si legume (castraveti, salata etc.) Si imi este frica sa nu fie de asemenea atacate.

    #167728
    0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
     25 mai 2023

     In acest caz, impotriva afidelor prezente pe pomii fructiferi, plantele ornamentale (trandafiri, magnolie), salata, se recomanda efectuarea tratamentelor cu un insecticid precum Deltasap 2.5 EC, 5 ml, ce se dizolva in apa conform recomandarilor de pe eticheta si se aplica prin pulverizare foliara. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, in solutia de stropit se poate adauga un adjuvant precum: Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 litri solutie. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. In cazul castravetilor, se recomanda aplicarea unui insecticid precum Mavrik 2 F, 5 ml , conform recomandarilor de pe eticheta, impreuna cu adjuvantul Break Thru S 240, 2 ml. Totodata, se va respecta timpul de pauza, de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare/consumul fructelor/partilor comestibile, mentionat pe eticheta.
     Concomitent cu efectuarea tratamentelor, pentru a stimula cresterea sanatoasa si viguroasa a plantelor, puteti opta si pentru aplicarea unui ingrasamant precum AMN Powerfertiliser, 500 ml, prin udare, in mod regulat, conform instructiunilor de pe eticheta.
     Pe viitor, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (afide, musculite etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum: Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.

     #167927
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

afide-sfaturi-combatere
Insecte daunatoare
Afide

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi