Tuberoze cu pete maro pe flori

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 25 septembrie 2017 la 2:59 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
 • #15623 Răspuns
  Ștefan

  Bobocii se pătează maro iar spre vârf petalele bobocilor chiar se usuca. Fenomenul apare mai cu seamă la încălzire după perioade mai reci și ploioase. Cum pot evita aceasta?

 • #15657 Răspuns
  Tom Botanistul

  Avand in vedere conditiile descrise de dumneavoastra, este posibil ca petalele sa fie afectate de temperaturile scazute si apa in exces ceea ce duce la brunificarea lor. La scurt timp dupa aparitia brunificarilor, poate sa apara putregaiul cenusiu, o ciuperca oportunista cand vine vorba despre un tesut mort al unei plante. Se poate aplica un tratament cu un fungicid precum Rovral (http://www.botanistii.ro/bayer-rovral-500-sc.html) in doza de 10 ml la 10 litri apa.
  Se mai poate intampla sa apara simptome asemanatoare de la atacul tripsilor insa, chiar daca acestia sunt foarte mici, se pot observa cu ochiul liber.

 • #15713 Răspuns
  Tom Botanistul

  Va rugam sa postati aici raspunsurile dumneavoastra pentru a avea o continuitate in dialog. Postez eu ultimul raspuns al dumneavoastra:

  Stefan: “Multumesc mult pentru raspunsul legat de tuberoze. Rovralul pot sa il aplic la tuberoze pe boboci sau flori? Nu ar fi util si un fungicid sistemic care sa il aplic pe frunze ?
  In acelasi timp, aveti dreptate au vazut tripsi pe flori dar nu am stiut cum pot dauna plantei. Cum pot fi combatuti tripsii la tuberoze ?”

  • Acest răspuns a fost modificat acum 2 ani, 9 luni de către  Tom Botanistul.
 • #15716 Răspuns
  Tom Botanistul

  Sigur, se poate aplica chiar un fungicid cu actiune de contact si sistemica precum Teldor (http://www.botanistii.ro/bayer-teldor-500-sc-15-ml.html).
  Impotriva tripsilor se poate aplica Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html), insecticid sistemic sau Confidor Energy (http://www.botanistii.ro/bayer-confidor-energy.html), insecticid de contact si sistemic.
  Totusi, asa cum am mentionat, este posibil ca principala cauza sa fie conditiile de mediu. Incercati sa mentineti plantele sub observatie si sa vedeti daca aceste conditii de mediu sunt nefavorabile sau este din cauza tripsilor.

 • #15742 Răspuns
  STEFAN

  Multumesc mult ! La cultura din anul viitor voi tine seama de sfaturi si va voi contacta. Aprovizionarea o sa o fac deasemenea anul viitor cand voi avea nevoie si de alte produse pentru pomi si legume.

  • #15757 Răspuns
   Tom Botanistul

   Mult succes in continuare! Nu ezitati sa ne contactati pentru alte informati!


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">