Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Cosmin
      25 aprilie 2023
      3 urează frunze verzi

      tratamente impotriva furnicilor din apartament – solutie sa nu afecteze animalele

      Buna ziua.

      Recent au aparut furnici in apartamentul nostru. Solutiile cunoscute din comert sub forma de spray doar le omoara dar reapar. Ce solutie imi puteti recomanda? Mentionez ca ar trebui sa fie o solutie care nu faca rau animalelor. In apartament avem o pisica.

      Multumesc

      # 161616

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Călin
      25 aprilie 2023

      Capcanele adezive sunt după părerea mea cele mai sigure daca exista si animale de companie in aparatament, asta bine inteles daca ai unde sa le pui astfel incat sa nu ajungă pisica la ele. Daca nu, mai exista si varianta de a pune un gel momeală pentru insecte, de ex: Advion Furnici, în suportul de mai jos, pe care poti sa il lipesti oriunde, pentru ca pisica nu va fi mai putea ajunge la substanta.
      https://www.botanistii.ro/ghilotina-statie-s7-insect-box.html#

      # 161626
      1 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 aprilie 2023

      Buna ziua, in acest caz, in functie de gradul de infestare, se recomanda efectuarea unui prim tratament prin pulverizare directa pe furnici, cu un produs precum Buglea, 100 ml. Acesta se dizolva in apa, conform recomandarilor de pe eticheta si se aplica prin pulverizare directa pe furnici. Aplicat doar in amestec cu apa, Buglea, 100 ml este non-toxic, de aceea, nu prezinta un risc, principiul lui de actiune fiind unul de natura mecanica, respectiv de imobilizare fizica a daunatorilor, in momentul in care intra in contact cu acestia. Ulterior, intrucat acest tratament are rolul de a elimina doar furnicile care intra in contact direct cu solutia pulverizata, pentru a diminua treptat populatia acestora, pana la eliminarea completa a acestora, este indicata si utilizarea cu regularitate a unui gel insecticid precum MaxForce Quantum, 30 g sau Advion Furnici Gel, 30 g, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta, in functie de produsul ales. Informatiile referitoare la modul de utilizare/aplicare si in functie de considerentele mentionate, precum si efectul acestuia asupra celorlalte vietuitoare (animale de casa, copii, etc.) sunt prezentate atat in descrierea produselor, cat si pe eticheta acestora (disponibila in sectiunea ”Documentatie” din josul paginii), de aceea, avem rugamintea sa le consultati, inainte de aplicarea produselor. Totodata, puteti avea in vedere si amplasarea gelului in statii precum s7 Insect Box , pentru o protectie suplimentara, precum si pentru a prelungi activitatea biocida a acestuia mai mult timp, prin prevenirea deteriorarii acestuia.
      Mai multe informatii despre combaterea furnicilor, produsele recomandate precum si alte masuri ce trebuie intreprinse sunt prezentate in articolul urmator: Scapa de furnici, solutii si otrava.

      # 161744
      2 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-furnici
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Furnici

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi