• Acest subiect are 8 răspunsuri, 3 voci și a fost actualizat ultima dată 3 mai 2022 la 17:43 de Diana Pavel.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Irina M.
      22 iulie 2021
      3 urează frunze verzi

      tratament photinia cu gauri pe frunze

      Buna ziua,

      Am o problema cu un gândac care mi a mâncat doua flori mari, fotinia și un prunus.

      Iar a doua problema ar fi ca fotinia nu prea a înfrunzit și am înțeles ca exista pe piața o soluție pentru revegetatie, aveți ceva recomandări?

      A treia problema o am cu furnicile care vin din exterior si vreau sa scap de ele evident.

      Am un copil de doi ani si o pisica. Deci am nevoie de un insecticid care sa nu ii afecteze.

      Va atasez o poza cu gandacul respectiv și plantele.

      Aștept o recomandare cu ce aș putea comanda de pe website.

      Multumesc.

      # 99762

      8 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 iulie 2021

      Buna ziua, din imaginile atasate, cel mai probabil plantele prezinta un atac de gargarite (daunatorul din fotografie). In acest caz, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un insecticid ce are in spectrul sau de combatere si gargarita, precum Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Pulverizarile se pot repeta o data la 7-10 zile.
      Totodata, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Tratamentele se aplica prin udare, la un interval de 2-3 saptamani, in doza de 50 ml/10 L apa.
      Pentru combaterea furnicilor, se poate utiliza un gel insecticid cu atractant, precum Advion Furnici gel, 30 g. Acesta se aplica sub forma „margele”sau linii mici de gel, insistandu-se acolo unde furnicile se ascund. Are efect de „moarte in cascada”, exterminand intregul cuib (musuroi). Conform etichetei acestuia, nu prezinta risc pentru vietuitoarele non-vizate (animale de casa, copii etc.), totusi, este indicat sa le amplasati in locuri inaccesibile acestora. Informatii detaliate sunt prezentate si in articolul urmator: Scapa de furnici, solutii si otrava.

      # 99767
      0 urează frunze verzi
    • Diana Pavel
      24 februarie 2022

      Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru taratarea bolii, care a cuprins gardul viu de Fotinia Photinia. Va multumesc anticipat.

      # 118378
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        24 februarie 2022

        Buna ziua. Photinia pare sa prezinte simptomele specifice unei patari, boala fungica care isi face aparitia in conditii de umiditate ridicata si constanta. In acest caz, este indicat sa eliminati frunzele afectate, apoi sa efectuati 2 tratamente la un interval de 7-10 zile cu un fungicid precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 l apa, aplicat prin pulverizare foliara. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
        In plus, pentru imbunatatirea calitatii solului si marirea rezistentei plantelor la factorii de stres, este indicata aplicarea unui ingrasamant natural, precum AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, in doza de 30 ml/10 L apa. Acesta poate aplica regulat, la un interval de 10-14 zile. Pe parcursul perioadei de vegetatie, este recomandata respectarea unui plan de fertilizare adecvat: Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali.
        Mai multe informatii in ceea ce priveste ingrijirea acestor specii de plante se regasesc in articolul nostru: Photinia x fraseri, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 118391
        0 urează frunze verzi
      • Diana Pavel
        3 mai 2022

        Buna ziua, revin cu aceasta postare, intrucat dupa 2 tratamente cu Amistar si fertilizare cu BonaVita (bieninteles, dupa ce am tuns bine, o lungime considerabila din toate ramurile cu frunze deja uscate si patate), plata infrunzeste des si frumos, dar din pacate, frunzele de incovoaie si cred ca urmeaza sa se ususce, dupa cum se vede in poza nr.1. Va rog sa-mi spuneti, ce tratament as putea sa-i mai aplic, pentru a-si reveni.

        # 124820
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          3 mai 2022

          Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii: Ce temperaturi s-au inregistrat cand ati aplicat tratamentele anterioare? Pompa utilizata a fost curata corespunzator inainte de efectuarea tratamentelor? Au fost respectate dozele si timpul de pauza dintre tratamente?

          # 124874
          0 urează frunze verzi
          • Diana Pavel
            3 mai 2022

            Buna ziua, pompa o spal foarte bine, dupa fiecare utilizare. Dozajul l-am folosit intocmai cu recomandarea facuta, insa temperatura a fost destul de scazuta, iar dupa aplicare, zilele urmatoare au fost chiar aproape de 0 grade, ce-i drept. Este posibil ca temperatura sa fi influentat tratamentul ? Cel de-al doilea tratament, nu l-am putut aplica la 7-10 zile, tocmai din cauza temperaturii foarte scazute, ce a urmat si l-am aplicat exact la 3 saptamani dupa primul.

            # 124881
            0 urează frunze verzi
            • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
              3 mai 2022

              Simptomele aparute la nivelul frunzelor, sunt cauzate cel mai probabil de variatiile mari de temperatura (zi – noapte), fiind amplificate si de tratamentul in conditii de temperaturi scazute. De moment, se recomanda monitorizarea plantei, o perioada, iar pentru ajutarea depasirii perioadei de stres a Photiniei, precum si pentru cresterea rezistentei acesteia in fata bolilor, este indicata administrarea unui ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml, conform instructiunilor de pe eticheta produsului.

              # 124945
              0 urează frunze verzi
              • Diana Pavel
                3 mai 2022

                Multumesc mult pentru recomandarile facute.

                # 124953
                0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

photinia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Photinia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi