Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alex
      23 martie 2020
      16 urează frunze verzi

      tratament lamai cu paduchi testosi si acarieni

      Buna ziua,

      Avem si noi un lamai pe care am gasit ceea ce par a fi paduchi testosi si acarieni. Daca am inteles eu bine din ce am mai citit pe site. Atasat poze pentru detaliu.
      Doar ce i-am sters toate frunzele cu o carpa cu apa.
      Puteti va rog sa imi confirmati si sa imi recomandati un plan de trantament?

      Langa el mai avem si un maslin care prezinta paduchi testosi dar mai mici. Am mai gasit si niste ‘chestii’ albe pufoase pe tulpina in interiorul careia se aflau ce parea a fi niste insecte negre. Cu ce sa ii dam?
      Pe langa ei se mai afla un mandarin si bonsai ficus pe care am gasit niste acarieni dar i-am curatat. Ar trebui sa le dau cu ceva preventiv?

      Multumesc,
      Alex

      # 65792

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 martie 2020

      Buna ziua, intr-adevar, lamaiul prezinta simptomele unui atac de paduchi testosi si posibil si acarieni (marmorarea prezenta in prima fotografie). Impotriva acarienilor, puteti aplica tratamente, la intervale de 7 zile, cu un acaricide specifice: Nissorun 10 WP, 5 g sau Floramite 240 SC, 5 ml.
      Combaterea paduchilor testosi este mai dificila, din cauza scutului protector al acestor insecte. De aceea, se recomanda aplicarea mai multor tratamente cu insecticide specifice, prin alternarea de substante diferite, la intervale de 7 zile Mospilan 20 SG, 3 g sau Movento 100 SC, 7.5 ml. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml. De asemenea, daca spuneti ca ati observat paduchi testosi si pe maslin, puteti efectua acelasi tratament recomandat mai sus, precum si pentru formatiunile pufoase de culoare alba, ce reprezinta cel mai probabil paduchi lanosi. Este indicat sa aplicati un tratament preventiv cu unul dintre insecticidele mentionate pe toate plantele din apropierea celor afectate.
      Totodata, pentru a asigura o fertilizare echilibrata, se recomanda administrarea periodica a unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml Datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microorganismelor din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantelor.

      # 65796
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi