Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Larisa
   19 februarie 2021

   tratament daunatori trandafiri japonezi

   Buna ziua,
   De 10ani cresc japonezi,ca si hobby Pana anul treut nu am avut probleme cu ei.Anul trecut am urmat sfaturile dvstra si am reusit , dupa multe tratamente, sa-i salvez.
   Din toamna stau in casa, si, pe rand le-au cazut frunzele si unii nu si-au mai revenit.La cei care au frunze, acestea s-au palit si se observa pe ei pete si daunatori.Am aplicat mospilan si dupa 7 zile vertimec, dar situatia nu s-a imbunatatit.Dupa stropire sunt mai evidente petele de pe frunze si pe crengute apare o negreala parca,Att poze.
   Rog un sfat sa-i salvez, daca se poate,
   Cu multumiri,

   #82013

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   19 februarie 2021

   Buna ziua. Avand in vedere ca in fotografii se observa doar ouale, este dificila identificarea exacta a daunatorului. Totodata, pulberea negricioasa prezenta pe frunzele plantei poarta denumirea de fumagina, o ciuperca ce se dezvolta pe secretiile dulci eliberate de anumiti daunatori.
   In acest caz, este indicat sa stergeti usor frunzele cu o laveta umeda, pentru a indeparta fumagina si o parte din ouale prezente, apoi este recomandat sa utilizati un produs pentru intretinerea plantelor ornamentale, precum Biplantol Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.

   Pentru monitorizarea si controlul insectelor zburatoare (musculite, paduchi de plante), se recomanda folosirea unei capcane adezive, precum Capcana Adeziva Interior Gelbsticker, set de 10. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.
   La aparitia primelor forme adulte capturate pe capcana adeziva, este indicat sa aplicati unu-doua tratamente la un interval de 7-10 zile cu un insecticid cu spectru larg de actiune precum Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina.
   Ulterior, pentru a preveni carentele de microelemente, pe parcursul perioadei de vegetatie se poate administra un ingrasamant special pentru plantele decorative de interior Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Acesta se administreaza saptamanal, prin udare, in doza de 10 ml/1 litru de apa.
   Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Hibiscus).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tratament daunatori trandafiri japonezi Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Trandafiri japonezi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Marian Petrica
  25 noiembrie 2021
  Trandafir japonez uscat – ce pot face sa-l salvez? Comunitatea Botanistii
  E udat la 3-4 zile, lumina indirecta are cam toata ziua. Cred ca mare greseala a fost sa-l ud cu apa in care am pus un fertilizant pt plante verzi( folosit pt toate celelalte plante). Ce-i pot face sa-l salvez? multumesc!
  0
  2
  Trimite
  Demeter Ionela
  24 noiembrie 2021
  Buna am un trandafir care a început să piardă tot mai multe frunze se îngălbenesc și cad acum incepe sa și înflorească.multumesc
  0
  3
  Trimite
  Diana Popovici
  12 octombrie 2021
  De ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea Botanistii
  A fost ținut in aer liber pana acum o săptămâna, de când l-am pus in interior frunzele s-au îngălbenit si cad. Este udat la câteva zile apa nu este pusă in exces dar nici puțin. Nu prezintă insecte pe frunze
  0
  1
  Trimite
  Sara
  11 octombrie 2021
  Trandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ! Am un trandafir japonez/chinezesc care era super frumos, inflorea abundent pana primavara anului curent. Deodata, a inceput sa nu mai faca flori, frunzele i se ingalbenesc si cad iar varfurile ramurilor pui raman nedezvoltate si se usuca. Flori nu a mai facut. I-am schimbat substratul ( -ce e drept, e substrat simplu- i-am pus ingrasamant organic si e la fel. Nu mai stiu ce sa ii fac. Ma puteti ajuta va rog ?
  2
  3
  Trimite
  Laura Florea
  7 octombrie 2021
  De ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea Botanistii
  Îl am de 1 an și jumătate, îl țin în bucătărie pe blat, în fața geamului să aibă lumină,a înflorit de 2 ori,dar de când l am mutat Intr un ghiveci mai mare,i se au uscat bobocii de floare și frunzele au început să se răsucească și să se usuce.Il ud când pământul e uscat la suprafață,de 2 zile l am pus din nou Intr un ghiveci mai mic.Nu știu dacă își mai revine, aș vrea să l salvez . Ajutați mă cu un sfat, vă rog , Vă mulțumesc anticipat.
  0
  5
  Trimite