tratament daunatori iasomie

Vezi 7 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 7 Răspunsuri
  • #26282 Răspunde
   Iulia

   Buna ziua, am o iasomie de camera care are..musafiri, initial am crezut ca e praf, ca e par de Sisi – pisica alba a casei, ca etc…cand insa musafirii s-au extins, am realizat ca trebuie sa ii caut tratament. Povestea e ca nu ma pricep deloc la ingrijit plantele..si deci habar nu am ce sa ii cumpar sa o scap de daunatori. Va rog frumos, ma puteti ajuta cu o recomandare? va multumesc 🙂

   Upload Errors:
   1. thumbnail.jfif: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
   2. thumbnail1.jfif: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
   3. thumbnail2.jfif: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
  • #26291 Răspunde
   Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

   Buna ziua, din pacate, pozele nu au fost atasate (formatul respectiv nu poate fi incarcat). Va rugam sa le reatasati cu un alt format.

  • #26293 Răspunde
   poze

   poze

  • #26301 Răspunde
   Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

   Aceasta pare a fi atacata de acarieni, in fotografia numarul trei (daca o mariti), se poate observa si panza fina de paianjen. Pentru combatere se recomanda efectuarea tratamentelor cu Sanmite (Sanmite 10 SC, 15 ml), 15 ml/10 l apa sau Milbeknock (Milbeknock EC, 7.5 ml), 7,5 ml/10 l apa. Acestea se alterneaza. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Sanmite si dupa 5-7 zile se va aplica Milbeknock. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor. De asemenea, inainte de aplicarea tratamentelor, se pot spala cu grija frunzele cu apa (pentru a mai elimina o parte din ei precum si o parte din ouale acestora), le lasati sa se usuce, apoi se poate efectua tratamentul. Mai multe informatii sunt prezentate in articolul urmator: https://www.botanistii.ro/blog/acarienii-la-plantele-ornamentale/.
   De asemenea, la cateva zile dupa incheierea tratamentelor este indicata aplicarea unui ingrasamant care sa ajute la regenerarea plantei, precum Biplantol Contra X (Biplantol Contra X, 500 ml).

  • #26305 Răspunde
   Iulia

   va multumesc mult 🙂

  • #29340 Răspunde
   Iulia

   Iasomia mea…are ganganiile alea. Si mai mari ca in poza..si mai mici..mici si subtiri. Ce pot face? Ca ii pot pune?

  • #29379 Răspunde
   Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

   Par a fi miriapode. Acestea prefera conditii de umiditate ridicata si de regula se hranesc cu materie vegetala in descompunere (radacini putrezite, frunze moarte). Nu ataca planta de regula, doar daca sunt in numar foarte mare. Daca administrati apa in exces plantei, ar fi indicat sa reduceti putin udarile, astfel incat substratul sa se usuce intre doua udari. Odata cu reducerea umiditatii, ar trebui ca populatia de miriapode sa se reduca.

  • #29801 Răspunde
   Iulia

   Saru’ mana pentru sfaturi .. aplicate..le am gasit cu piciorusele in sus..

Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">