Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Bogdan COSTEA
      3 mai 2020
      1 urează frunze verzi

      tratament cires plosnite

      Buna ziua, in ultimul mesaj acela cu ” frunze de cais incretite” mi-ati recomandat recomandat sa folosesc produsele RAZORMIN si CROPMAX. Zis si facut in data de 23.04.2020, urmand se repetam peste 2 saptamani! Avand 7 pomi in gradina (2 caisi, 2 ciresi, 2 meri, 1 prun) …..i-am tratat pe toti cu ambele produse. Nu cred ca am facut ceva rau caci pomii sunt ok, parca chiar au evoluat in pozitiv.
      Acum insa alta belea! Ciresul are pe crengi un cuib de gandaci de colorado (cred!). Spun cred caci sunt verzi si nu maro cum stiam eu ca sunt gandacii de colorado.
      As vrea sa-mi recomandati un tratament pentru a scapa de acesti „chiriasi” nedoriti si eventual ceva sa stropesc preventiv toti pomii . Mentionez ca locuim in Prelungirea Ghencea, Bucuresti si suntem prima casa de la camp sau ultima casa din complex , dupa gardul nostru fiind camp (vegetatie rebela, buruieni, etc ).
      As vrea, totodata sa-mi recomandati un ierbicid total care arde totul in proportie de cat mai spre 100%, caci as vrea sa stropesc peste gard macar 1-2 metrii de la gard sa usuc parloaga aceea caci incepe sezonul invaziilor de tantari, soparle, si alte vietuitoare zburatoare sau taratoare si ma gandesc ca neavand vegetatie sub care sa stea poate va fi mai usor de trecut vara. Primaria de sector nu ne ajuta, proprietarii nici atat ….. deci nu ne ramane decat sa ne urcam cu scara pe gard si sa stropim.
      Multumesc anticipat si astept vesti de la dvs.

      # 76608

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 mai 2020

      Buna ziua, pe cires sunt prezente plosnitele (fotografia numarul doi). Avand in vedere ca langa casa este multa vegetatie spontana si fapul ca plosnitele sunt mai dificil de combatut, cel mai probabil va veti mai confrunta cu acestea, pe parcursul perioadei de vegetatie. Pentru combatere, se recomanda aplicarea unui insecticid ce are in spectrul lui de combatere si plosnitele, Karate Zeon (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), 2 ml/13 l apa. Este indicat sa il aplicati pe toti pomii fructiferi pe care ii aveti. Se aplica daca s-au scuturat petalele, intrucat nu este prietenos cu albinele.
      In ceea ce priveste erbicidul, se recomanda aplicarea unui erbicid total precum Roundup Energy (Roundup Energy, 500 ml). Acesta are o concentrație a substantei active mai mare, respectiv 450 g/l glifosat, comparativ cu celelalte erbicide totale. Se dizolva 240 ml/10 l apa si se aplica prin pulverizare foliara pe buruieni.

      # 76611
      0 urează frunze verzi
    • COSTEA BOGDAN
      7 mai 2020

      Buna ziua, multumesc pentru raspuns, insa mai am o intrebare. Tinand cont de recomandarile dvs: Razormin, Cropmax, Karate Zeon, in curte/gradina avem un caine, exista posibilitatea ca aceste produse sa fie daunatoare/nocive pentru el? Bineinteles in timpul tratamentelor l-am tinut legat dar dupa aceea sta liber in toata curtea/gradina.
      O alta intrebare: In ce masura ploile recente afecteaza tratamentele, atat cel foliar cu Cropmax cat si cel cu Razormin?
      Dvs. ati recomandat sa repetam tratamentul la 2 saptamani de la data primei aplicari, devansam sau pastram acest termen? In ceea ce priveste produsul Karate Zeon, dam o singura aplicare sau repetam , la ce interval ? In ceea ce priveste cainele, exista posibilitatea de a dezvolta mancarimi de piele sau alergii generate de aceste plosnite?
      Astept cu interes raspunsul dvs. Multumesc.

      # 76612
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 mai 2020

      In ceea ce priveste cainele, in timpul aplicarii, precum si in urmatoarele ore este recomandat sa nu se afle in spatiul respectiv, in preajma solutiilor aplicate. Apoi, daca solutia s-a uscat si nu intra in contact, nu trebuie sa reprezinte vreun pericol. Razormin se aplica prin udare la radacina pomului, deci aceasta nu ar avea cum sa il afecteze. Referitor la alergia la plosnite, este indicat sa va adresati unui medic veterinar, pentru informatii mai exacte. Plosnitele sunt dificil de combatut, iar numarul acestora poate sa creasca pe parcursul perioadei de vegetatie, avand in vedere ca va aflati langa un camp plin de vegetatie. In mod normal, tratamentele cu insecticide, in functie de daunator si de produs, se efectueaza la interval de 7-10 zile. Totusi, exista un anumit numar de tratamente maxim pe sezon. In cazul Karate Zeon, la cires numarul maxim este de 2 tratamente pe sezon, la un interval minim de 10 zile (specificatii mentionate pe eticheta). Iar un aspect foarte important este timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare (inscris pe eticheta). Eventual, pentru a alterna, se recomanda si aplicarea Calypso (Calypso 480 SC, 1.8 ml), 1.8 ml/9 l apa, la 7-10 zile de la administrarea Karate Zeon, intrucat acesta este si sistemic (patrunde in planta). Referitor la ploi, Cropmax patrunde in planta, iar Razormin este aplicat prin udare la radacina, de aceea, este indicat sa respectati recomandarile anterioare. Daca pe parcursul perioadei de vegetatie veti intampina si alte probleme cu plosnitele, in functie de evolutia atacului, va rugam sa reveniti cu noi informatii.

      # 76613
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi