Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Bogdan
      9 februarie 2024
      3 urează frunze verzi

      Samburoase si Semintoase, tratament ulei horticol

      Buna seara!

      As vrea sa va intreb va rog in legatura cu tratamentul cu ulei horticol. Avem o mica livada de aproximativ 45 de pomi fructiferi infiintata anul trecut (meri. peri, caisi, piersici, gutui, pruni, ciresi, visini si cativa nuci) la care se adauga si vita de vie si am dori sa facem sambata (pentru ca vremea ne permite) tratamentul cu ulei horticol. Am cumparat deja de la Dvs. uleiul Ovipron Top si ne gandeam sa il combinam cu un insecticid si cu un acaricid. Ca insecticid am achizitionat tot asa de la Dvs. Mospilan, iar acaricid – Vertimec. Am avea urmatoarele intrebari:
      1. Putem combina uleiul horticol Ovipron Top cu Mospilan si cu Vertimec pentru o protectie ceva mai buna? Se poate sa nu fie compatibile substantele?
      2. Exista printre pomii enumerati mai sus exemple unde nu este indicat sa stropim amestecul de la punctul 1?
      3. Exista cumva si o alternativa bio la acest amestec de ulei horticol + insecticid + acaricid care sa aiba rezultate asemanatoare?
      Va multumim!
      Bogdan

      # 205050

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      9 februarie 2024

      Buna ziua. Atunci cand doriti sa combinati anumite produse de protectie a plantelor, este indicat sa cititi cu atentie eticheta acestora. De regula, sunt mentionate pe ambalaj substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia). Pentru a stabili compatibilitatea, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse de protectie a plantelor sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa.
      Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit reducerea la minimum a numarului de componente din amestec. Conform specificatilor producatorului, produsul Ovipron Top, 1 litru se poate aplica impreuna cu un insecticid. Amestecul ulei horticol + insecticid se poate aplica tuturor pomilor fructiferi. In ceea ce priveste utilizarea unor produse bio de protectie a plantelor, in catalogul nostru, momentan nu avem produse cu efect asemanator amestecului mentionat de dvs. In cazul in care doriti sa utilizati insecticide bio pe parcursul perioadei de vegetatie a plantelor, puteti opta pentru: Laser 240 SC, 20 ml sau Fytomax PM, 1 litru sau Fizimite, 1 litru. Mai multe sfaturi si informatii despre tratamentele de iarna ale pomilor fructiferi si nu numai regasiti in articolul nostru Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru.

      • Acest răspuns a fost modificat acum 2 luni, 2 săptămâni de către Tom Botanistul.
      # 205078
      1 urează frunze verzi
      • Bogdan
        9 februarie 2024

        Multumesc mult pentru raspunsul rapid! Inteleg ca uleiul horticol Ovipron Top se poate aplica deci impreuna cu un insecticid. In acest caz cum recomandati sa facem mai bine? Ovipron Top + Vertimec (sau Mospilan)? Sau toate trei impreuna pentru o protectie mai eficienta? Ne gandeam sa adaugam si Vertimec, intrucat acesta este atat insecticid, cat si acaricid.
        Va multumim!

        # 205108
        1 urează frunze verzi
        • Tom BotanistulSPECIALIST
          9 februarie 2024

          Daca doriti realizarea unui singur tratament, utilizand toate cele trei produse, este indicat sa efectuati mai intai un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa, conform indicatiilor de mai sus.

          # 205110
          1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

samburoase-semintoase
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Samburoase si Semintoase

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi