Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Diana Todea-Sahlean
      14 septembrie 2023
      2 urează frunze verzi

      Rhododendron, ofilire frunze

      De 3 săptămâni mă chinui să salvez un Rododendron la care au început sa i se usuce frunzele după ce a stat 5 zile afara la temperaturi ridicate (fără a ajunge direct soarele la el), perioada in care nu am fost acasă și in care a primit apă cu picurătorul programat la 2 zile. In plus a fost invadat și de un dăunător care i-a mâncat din frunze. Acum 2 săptămâni l-am mutat într-un ghiveci mai mare, i-am curățat rădăcina (care era foarte uda), i-am pus pământ nou si i-am aplicat ingrasamant folicular. Intre timp tot am urmărit dacă mai este in vegetație și pare că are câțiva muguri care par încă vii dar frunzele s-au pigmentat în maro. Întrebarea mea este dacă ar trebui să îl curăț de frunzele afectate și uscate și cum (tăiată frunza de la bază de pe tulpină sau mai departe) și ce tratament as putea sa ii mai aplic ca sa îl salvez ( încă îi aplic ingrasamant folicular). Mulțumesc!

      # 184884

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      15 septembrie 2023

      Buna ziua! Planta pare destul de afectata, iar cauzele deteriorarii acesteia pot fi multiple: udare incorecta, stresul suferit in urma transplantarii, afectiune la nivelul radacinii etc.
      Se recomanda sectionarea transversala a 1-2 ramuri pentru a observa daca sunt uscate sau nu. Daca acestea sunt inca verzi puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant ca Vital NT, 250 ml pentru intretinerea sanatatii generale, regenerarea si ingrijirea plantelor ornamentale. Acesta sprijina sanatatea si vitalitatea plantelor, intareste plantele slabite si stimuleaza capacitatea proprie de regenerare.
      Cu toate acestea, avand in vedere starea plantei, nu se poate preciza daca isi va mai reveni. Pe viitor, pentru o crestere si dezvoltare corespunzatoare, este important sa respectati cerintele specifice de ingrijire: Rhododendron, informatii si sfaturi de ingrijire

      • Acest răspuns a fost modificat acum 7 luni, 2 săptămâni de către Tom Botanistul.
      # 184964
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rhododendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi