• Acest subiect are 2 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 7 iunie 2023 la 10:26 de Anitta.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Anitta
   2 iunie 2023
   1 urează frunze verzi

   Rhododendron – atac de afide

   Buna seara,

   Am plantat acum 1 luna si un pic 4 plante rhododendron cumparate din Hornbach: 2 Rhododendron Hybrid (gold krone si Vernus) si 2 Obtusum (Little Red si Konigstein)
   Dupa ce au inflorit si s-au uscat florile le-am taiat si am observat ca cele 2 tipuri Hybrid prezinta niste chestii micute albe ca niste scame (am atasat poze ca nici nu stiu sa descriu) si sunt si lipicioase.
   Cele 2 plante nu sunt plantate una langa cealalta cum se poate observa in una din poze (este vorba despre cea roz, cea mai aproape, si cea galbena, in capatul opus.
   Aveti idee ce sunt si cum as putea sa scap de ele?
   Multumesc mult.

   #169578

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 iunie 2023

   Buna ziua. Plantele din fotografii prezinta un atac de afide. Impotriva acestor daunatori se pot efectua 2 tratamente, la interval de 7 zile, alternand insecticide precum: Deltasap 2.5 EC, 5 ml, in doza de 5 ml/10 L apa si Teppeki, 1.5 g, in doza de 1.5 g/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit si un adjuvant precum: Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin si uniform pe plante, pe partea superioara si inferioara a frunzelor, precum si pe tulpini.
   Pentru a spori rezistenta plantelor la diferite situatii de stres, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale rhododendronului: Ingrasamant Rhododendron Hauert, 1 kg, conform recomandarilor de pe eticheta.
   Pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii, puteti consulta articolul nostru: Rhododendron, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #170122
   0 urează frunze verzi
   • Anitta
    7 iunie 2023

    Multumesc mult de tot. Zile frumoase.

    #170123
    1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Rhododendron

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi