Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Marcel Maftei
   21 ianuarie 2017

   Recomandari ingrijire nuc

   Buna ziua.Am plantat toamna 2016,25 bu puieti de nuc Miroslava.Cu ce sa intervin in primavara?Ma refer la stropit si taiat ramuri.Pot sa pun la radacina o ana de azotat de amoniu?Vreau sa continui plantarea in primavara u inca 30 de buc.As vrea sa ma insriu intr-o asociatie cu profil,exista asa ceva?Care sant conditiile?Multumesc anticipat pt un eventual raspuns.Am uitat:locatia fiind la 10K de Tg.Neamt spre Falticeni.

   #79813

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 ianuarie 2017

   Daca nu ati efectuat prima taiere dupa plantare, aceasta se poate efectua in primavara la inaltimea la care doriti sa fie trunchiul pomului. De regula, se taie la aproximativ 1,2 metri urmand ca din lastarii porniti sa fie lasati 3-4 ce vor forma ramurile de schelet. In ceea ce priveste fertilizarea, se recomanda administrarea ingrasamintelor cu azot si fosfor in primavara iar cantitatile difera in functie de cantitatile disponibile deja in sol si eventualele fertilizari aplicate anterior. Totusi, la pornirea in vegetatie, pentru a imbunatati calitatea solului si pentru a stimula cresterea sanatoasa, se recomanda aplicarea prin udare, a unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice ce se regasesc in mod natural in sol, precum: Recharge, 250 g.
   In perioada urmatoare, cand vremea permite, se recomanda efectuarea tratamentelor din repausul vegetativ la pomi. Gasiti in urmatorul articol detalii despre aplicarea acestor tratamente: Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru. Nu stim sa va spunem daca exista o asociatie de profil, va puteti interesa la pepiniera de la care ati achizitionat pomii.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Recomandari ingrijire nuc Comunitatea Botanistii
Pomi fructiferi
Nuc

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Pîslaru Sorin
  6 noiembrie 2021
  Am citit pe forumul dvs. ca in primavara anului 2 la nuc se elimina toti lastarii si se va lasa doar lastarul principal... eu am luat puieti de anul 3 pe care urmeaza sa ii plantez in luna aceasta...Intrebarea mea este daca in primavara trebuie sa execut aceasta operatiune sau a fost facuta deja Va multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Alexandru
  19 septembrie 2021
  Buna!!! Am copaci in livada care produc nuci de marimi mai mari dar sunt secii adica miez putin in an tot cu secita erau bogate.
  1
  5
  Trimite
  DOSAN ION
  8 august 2021
  nucile sunt atacate se innegresc total sau partial si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Cu deosebit respect, va rog sa ma ajutați. Am plantat mai multi nuci din soiuri nobile. Plantatia se afla langa Novaci, jud. Gorj. De anul trecut nucile sunt atacate innegresc total sau partial si cad. Am aplicat tratamente cuprice cu funguran dar fara eficienta. Am adaugat si aliette dar fara succes. Sa fie vorba de antracnoza? Va multumesc!
  1
  1
  Trimite
  Andra Mares
  3 august 2021
  Cu ce pot trata aceste pete de pe nuc? Comunitatea BotanistiiCu ce pot trata aceste pete de pe nuc? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Au aparut aceste pete pe nuc si as vrea sa aflu ce tratament pot aplica.
  1
  1
  Trimite
  christian lazar
  26 iulie 2021
  nuc – cum pot trata urmarile grindinei? Comunitatea Botanistii
  Cum pot trata urmarile grindinei? Ce pot face ca sa evit uscarea pomilor? Ca urmare a unei grindine puternice la unii pomi tineri - 2 ani li s-au uscat toate frunzele, la 1-2 zile dupa. Pomii de 1 an nu au fost afectati.
  0
  2
  Trimite