Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Marcel Maftei
      21 ianuarie 2017
      6 urează frunze verzi

      Recomandari ingrijire nuc

      Buna ziua.Am plantat toamna 2016,25 bu puieti de nuc Miroslava.Cu ce sa intervin in primavara?Ma refer la stropit si taiat ramuri.Pot sa pun la radacina o ana de azotat de amoniu?Vreau sa continui plantarea in primavara u inca 30 de buc.As vrea sa ma insriu intr-o asociatie cu profil,exista asa ceva?Care sant conditiile?Multumesc anticipat pt un eventual raspuns.Am uitat:locatia fiind la 10K de Tg.Neamt spre Falticeni.

      # 79813

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 ianuarie 2017

      Daca nu ati efectuat prima taiere dupa plantare, aceasta se poate efectua in primavara la inaltimea la care doriti sa fie trunchiul pomului. De regula, se taie la aproximativ 1,2 metri urmand ca din lastarii porniti sa fie lasati 3-4 ce vor forma ramurile de schelet. In ceea ce priveste fertilizarea, se recomanda administrarea ingrasamintelor cu azot si fosfor in primavara iar cantitatile difera in functie de cantitatile disponibile deja in sol si eventualele fertilizari aplicate anterior. Totusi, la pornirea in vegetatie, pentru a imbunatati calitatea solului si pentru a stimula cresterea sanatoasa, se recomanda aplicarea prin udare, a unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice ce se regasesc in mod natural in sol, precum: Recharge, 250 g.
      In perioada urmatoare, cand vremea permite, se recomanda efectuarea tratamentelor din repausul vegetativ la pomi. Gasiti in urmatorul articol detalii despre aplicarea acestor tratamente: Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru. Nu stim sa va spunem daca exista o asociatie de profil, va puteti interesa la pepiniera de la care ati achizitionat pomii.

      # 98560
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Nuc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi