Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Marina
   22 iulie 2022
   1 urează frunze verzi

   Recomandare ingrasamant pentru Ulmul de Turkestan

   Buna ziua,
   Am plantat în primăvara 120 bucati de ulm de turkestan și s-au prins toti, însă nu se dezvolta toți la fel de bine. Prima jumătate a rândului s-a dezvoltat mai bine, cealaltă jumătate mai puțin. Menționez că sunt irigați prin picurare la 2 zile.
   Îmi puteți recomanda un îngrășământ care se poate aplica in perioada aceasta?

   # 135730

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 iulie 2022

   Buna ziua. In acest caz, cel mai probabil, dezvoltarea este diferita din cauza conditiilor edafice diferite (tipul de sol, calitatea acestuia, drenajul, lipsa unor elemente nutritive esentiale etc.) si a conditiilor de mediu diferite (lumina insuficienta, expunere la vant, panta, etc.). De moment, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu efect de revitalizare a sistemului radicular si de stimulare a cresterii sanatoase, precum AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor de pe eticheta produselor. Simultan, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a ulmului: AMN Optiferrum, 500 ml , prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului. Este recomandat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, plantele se afla sub stres termic si nu raspund foarte bine la tratamentele aplicate.
   Ulterior, incepand din a doua parte a lunii august, puteti inlocui ingrasamantul AMN Nordalge cu unul special, cu continut ridicat de potasiu si cu efect de sporire a rezistentei la seceta si inghet, precum si de imbunatatire a echilibrului hidric al arborilor, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg. Acesta se administreaza prin imprastiere in jurul plantelor, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare usoara si udare.
   Pe viitor, pentru asigurarea cresterii sanatoase a arborelui, puteti avea in vedere planul de fertilizare orientativ de pe blogul nostru: Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali. Pentru mai multe informatii legate de cultivarea si ingrijirea optima a acestor specii ornamentale, puteti accesa articolul nostru: Ulm, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 135871
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ulm-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ulm

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi