Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Alex
      15 august 2023
      2 urează frunze verzi

      Ulm, sfaturi ingrijire

      Buna ziua,

      Am o suprafata de 800 mp pe care a crescut o mica padure.

      Problema e ca au inceput sa se usuce arborii mari si am fost nevoit sa ii indepartez (salcam si alte specii).
      Am trecut mai departe la indepartatea plantelor cataratoare, a puietilor neconformi (crescut prea stramb datorita plantelor cataratoare), a salcamilor si a altor arbori mai putin valorosi (sanger, soc).
      Am si rarit arborii mai mari unde a fost cazul (ex: 2-3 ulmi si 5 salcami cu diametre intre 5 – 10 cm pe cativa mp). Datorita salcamilor, ulmii nu aveau suficient spatiu sa se dezvolte corect si au crescut strambi sau cu anumite ramuri crescute aiurea).

      Dupa ce termin curatatea, voi planta arbori din specii mai valoroase: stejar, fag, artar.

      As vrea sa stiu totusi ce as putea face astfel incat sa impiedic uscarea altor arbori. Deja am un specimen (nu i-am identificat inca specia) care are toate frunzele galbene. Nu stiu daca este posibil sa isi fi declansat procesul natural (poate datorita speciei, a noptilor friguroase, etc). Revin cu poze.

      As putea sa aplic preventiv anumite tratamente? Gen antifuncig (Zeama Bordeleza) si un ingrasamant pentru arbori si arbusti (Manna) .

      #181482

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Alex
      15 august 2023

      Arborele la care faceam referire este nuc negru.
      Nu stiu daca este ok faptul ca este in padure pentru ca afecteaza ceilalti arbori din cate am inteles.

      #181493
      0 urează frunze verzi
      • Alex
        15 august 2023

        Ca precizare, am trecut gresit denumirea arborelui. Este nuc normal nu nuc negru.

        #181512
        0 urează frunze verzi
    • Alex
      15 august 2023

      Am mai gasit si 2 ciresi salbatici afectati. As vrea recomandari pentru salvarea lor. Multumesc

      #181498
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        16 august 2023

        Buna ziua. Simptomele enumerate mai sus pot fi provocate de un ansamblu de factori abiotici si/sau abiotici, cum ar fi: amplasarea, conditiile edafice, disponibilitatea elementelor nutritive, umiditatea din sol, lumina, instalarea unei afectiuni, atacul daunatorilor etc., insa identificarea exacta a problemei si recomandarea unui tratament specific nu este posibila.
        In cazul arborilor cu tulpina afectata (cu orificii, scoarta vatamata, exfolieri etc)., puteti avea in vedere curatarea zonelor respective, pana la tesut sanatos, cu ustensile ascutite si dezinfectate in prealabil. Apoi se poate aplica pe rani o pasta pe baza de cupru ca Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g. Un pliculet de zeama bordeleza se dizolva intr-o cantitate mica de apa (0.5 litri), astfel incat sa formeze o pasta. Cuprul are un efect bactericid, fungicid si ajuta la cicatrizarea rapida a ranilor. Dupa ce dezinfectati bine cu solutia albastra, iar aceasta se usuca, se poate aplica un mastic pentru cicatrizare: Tree plaster – Cicatrizant, 300 g sau Arbosan Rasina Bio, 350 g sau Spray Cicatrizant Spruhfix, 100 ml, conform recomandarilor de pe eticheta.
        Totodata, pentru a stimula regenerarea plantelor si pentru a creste rezistenta la diversi factori de stres, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale arborilor: Ingrasamant Arbori si Arbusti Manna, 1 litru sau AMN Arbori, 500 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

        #181601
        0 urează frunze verzi
      • Alex
        22 august 2023

        Dupa ce am aplicat Zeama Bordeleza am observat ca pe arbori sunt un fel de ciuperci albastre. Nu stiu daca erau deja acolo si s-au colorat de la substanta.

        #182317
        1 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          23 august 2023

          Buna ziua. Pe tulpini se observa prezenta lichenilor, ce se instaleaza de regula pe arborii batrani, aflati in declin sau care prezinta anumite conditii de stres. Este important de mentionat ca, desi prezenta lor este asociata adesea cu cauzele bolilor arborilor, studiile au demonstrat ca nu ii afecteaza in mod direct, dar pot fi gazda pentru ciuperci patogene si insecte. Tulpina poate fi curatata de licheni prin razuire usoara, iar ulterior se poate repeta procedeul descris mai sus: tratare cu un fungicid cupric si pansare cu o solutie speciala pentru cicatrizare. Evolutia arborilor pe viitor nu poate fi precizata.

          #182396
          0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ulm-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Ulm

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi